1.7.2016
Taikina:
5 dl vettä
kuivahiivaa
suolaa
n 10-12 dl Vehnä- ja sämpyläjauhoja
1 dl rasvaa (käytin sunnuntain margariini + voi perus öljyn tilalla)
Veden ei tarvitse olla lämmintä, riittää haalea. Lisätään hiiva ja suola. Tämän jälkeen jauhoja, käytin vain hieman sämpyläjauhoja. Taikina saa jäädä hieman löysemmäksi. Lopussa lisätään rasva ja vielä hieman jauhoja. Taikina helpompi jakaa kahteen astiaan tässä vaiheessa. Laita kelmu astioiden päälle ja jääkaappiin kohoamaan yön yli.
Ota aamulla toinen taikina ensin käsittelyyn. Viileänä kohtuu helppo käsitellä. Tehdään kuten normi korvapuustitkin 🙂
Täyte 1:
1 prk punaista pestoa
mustaa emmental raastetta
Täyte 2:
paseerattua tomaattisosetta
kinkkukuutioita
juustoraastetta
Tein kahdenlaisia. Ensimmäiseen laitoin punaista pestoa ja emmentalraastetta. Kääritään rullalle ja asetellaan pellille.
Toisissa oli pizzatyylinen täyte.
Annetaan pellin päällä vielä hetki kohota. Voidellaan kananmunalla. Näihin sopisi hyvin päälle jotkut siemenet, mm seesam 🙂 Paistetaan uunissa 225 astetta n 10 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiva idea sinulla,puustit suolaisena herkkuna! 🙂 Uskon,että on ollut hyvää,vaihtelu virkistää…. 🙂