27.1.2017
Puolukkamehu:
En kaupasta löytänyt valmista sokeroimatonta puolukkamehua, joten tein seuraavasti:
5 dl vettä
1 pss puolukoita
-> keitä 10-15 min
-> siivilöi puolukat
-> tässä vaiheessa lisäsin ihan himpun verran hillosokeria, jotta vähän sakeuttaa (en tiedä toimiko niin pieni määrä ollenkaan)
-> jäähdytä
Keksipohja:
3/4 pakettia digestive keksejä
n 100g voita
-> murskaa keksit
-> sulata voi ja sekoita keksimuruun
-> irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, tasoittele keksiseos vuoan pohjalle (n 24cm)
-> laita jääkaappiin
Valkosuklaatäyte:
135g valkosuklaata
1 pkt valion maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
-> vatkaa kerma
-> lisää tuorejuusto
-> sulata suklaa ja lisää seokseen
Puolukkatäyte:
1,5 dl kermaa
250g mascarpone tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
reilu 1 dl puolukkamehua
1 tl liivatejauhetta
-> vatkaa kerma
-> lisää mascarpone ja sokeri
-> ota puolukkamehua n 1,5rkl sivuun ja sekoita siihen liivatejauhe, anna turvota ja lämmitä mikrossa 15-20sec
-> lisää loput puolukkamehusta kerma-juusto seokseen ja liuennut liivateseos ohuena nauhana lopuksi
Ota keksipohja jääkaapista
Täyttämisen voi tehdä omalla tavalla. Minä laitoin täytteet pursotinpusseihin ja tein rinkuloita keksipohjan päälle.
Tasoittele pinta
Laita jääkaappiin 2 tunniksi jähmettymään
Kiille:
2 dl puolukkamehua
1,5 tl liivatejauhetta
-> ota puolukkamehusta jälleen n 1,5 rkl toiseen astiaan ja sekoita liivatejauhe, turvota ja lämmitä
-> sekoita lopun puolukkamehun sekaan
-> kaada kakun päälle
-> laita jääkaappiin yön ajaksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Valkosuklaa ja puolukka, onko parempaa? Nam! 🙂
Kiva on juhlistaa puolivuosikymmeniäkin. Itse asiassa mielestäni pitäisi panna juhlat pystyyn aina, kun pienikin aihe löytyy. Ja varsinkin työpaikalla, se pelastaa päivän.
Terkut työpaikalle! 🙂