1.12.2016
Porkkanakakkupohja:
4 munaa
3-3,5 dl sokeria
1,5 dl rypsiöljyä
4 dl erittäin hienoksi raastettua porkkanaraastetta
3-4 dl vehnäjauhoja / gluteenitonta jauhoseosta
3 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2/3 tl soodaa
2/3 tl suolaa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Kuori porkkanat ja raasta ne pienellä terällä todella hienoksi raasteeksi.
Riko munat kulhoon ja lisää sokeri.
Vatkaa sekaisin vaikkapa pallovatkaimella.
Vatkaa joukkoon myös öljy ja porkkanaraaste.
Lisätään kuivat aineet.
Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.
Koska tämä on pinata kakku, käytin kuivakakkuvuokaa, jonka ensin voitelin ja jauhotin gluteenittomilla jauhoilla. Paistoaikaa en kakulle muista, vähintään 30 min. 🙂
Tein tosiaan kakkupohjan perjantaina ja lauantaina aamusta aloitin sitten jännityksellä leikkaamaan ja täyttämään. Porkkanakakku oli todella helppo leikata, kakku oli vetäytynyt hienosti. Leikkasin kakkupohjan kahdesta kohtaa.
Täyte:
1 prk (2 dl) kermaa vaahdotettuna
1 prk appelsiinirahkaa/tuorejuustoa
tomusokeria
Laitetaan täyte kakkupohjan väleihin.
Täytä kakun keskusta erivärisillä nameille (mm ranskanpastilleja, m&m suklaarakeita…)
Kuorrute:
Kermaa
appelsiinituorejuustoa/maitorahkaa
tomusokeria
Kuorruta 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihanan näköinen ja hienosti onnistunut! Jotenkin tulee ulkonäöstä talvi ja lumi mieleen. 🙂
Voin kuvitella, että on ollut tosi hyvää. Porkkanakakku ja appelsiinitäyte vaikuttavat herkulliselta yhdistelmältä. Ja lapsille karkkiyllätys on ollut varmasti mieluinen. 🙂