1.12.2016
Kakkupohja:
Kananmunia
Sokeria
Gluteenitonta jauhoseosta
leivinjauhetta
Täyte 1: Vadelmamousse
1 pss pakastevadelmia
tilkka vettä
Ensin sulattelin kattilassa vadelmia pienessä tilkassa vettä. Tämän jälkeen siivilöin soseen.
Vaahdota kerma ja lisää muut aineet sekaan paitsi liivatejauhe.
Sekoita liivatejauhe n 2 rkl vadelmasosetta, anna turvota ja lämmitä n 10-20 sek mikrossa, kunnes liivateseos sulaa. Lisää muiden aineiden sekaan.
Täyte 2: Valkosuklaamousse
2 dl kermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
200 g valkosuklaata
Sulata suklaa. Vaahdota kerma, lisää muut aineet sekaan, myös sulatettu valkosuklaa.
Laita kakku vetäytymään yöksi jääkaappiin.
Kuorruta seuraavana päivänä sokerimassalla. Sokerikuorrutteen alla on kevyt kerros kerma/maustamaton maitorahka seosta. Pidin tämän kerroksen tarkoituksella ilman sokeria, sillä valkosuklaatäyte oli kohtalaisen makea.
Käytin valkoista sokerimassaa, jonka itse värjäsin Dr Oetkerin (perus kaupasta löytyvät värit) sinisellä värillä. Kakun pallot on tehty sokerimassasta, jota jäi yli.. Peittävät mukavasti epätasaisen alareunan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Frozen on pop! Hieno ”jäinen” kakku sopii juuri alkavaan talveen! Myös minun hoitolapseni päiväkodissa ovat sitä mieltä ettei elämä ilman frozenia ole mitään! Onnittelu halaus sankarille!