4.10.2016
Lappapuuro:
1l vettä
ripaus suolaa
1,5dl sokeria
1,5dl sokeritonta puolukkasurvosta tai tuoreita puolukoita
1,5dl mannaryynejä
Lisäksi:
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Keitä puuro lisäämällä puolukat, suola ja sokeri veteen ja lisää mannaryynit kun mehuseos kiehuu.
Keitä n.10 min sekoitellen välillä, varo polttamasta pohjaan. Nosta pois liedeltä ja kaada puuro esim. lasikulhoon, jossa se jäähtyy nopeampaa. Sekoita välillä jäähtymisen nopeuttamiseksi.
Kun puuro on jäähtynyt, vatkaa sähkövatkaimella vaniljakastike vaahdoksi. Vatkaa myös puuro hyvin kuohkeaksi ja sen jälkeen lisää vaniljavaahto puuroon hyvin sekoittaen. Laita jäähtymään jääkaappiin ja tarjoile jäähtyneenä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Rakkaalla lapsella on monta nimeä 🙂 Alueellisestihan on isojakin eroja tekotavoissa ja nimissä monessakin perinteisessä ruoassa, itselleni vispipuuro on aina ollut lappapuuroa lapsuuteni perintönä, liekö sitten jokin Pohjois-Pohjanmaan sana, mene ja tiedä. Takaan ja vannon että tämä toimii, eikä edes tarvitse olla niin makeaa kun vanilja taittaa kirpeyttä niin ihanasti!
Itse laitoin koristeeksi annoksen päälle (kuvan oton jälkeen tosin paljon myöhemmin) lusikallisen sokeroitua puolukkasurvosta, hienosti mehu valui kylkiä pitkin oikein herkullisesti! Meillä lapsetkin tykkäävät vanhoista perinteisistä ruoista ja leipomuksista. 🙂