30.10.2015
(3 kpl)
1 L piimää
2 ½ dl siirappia
1 rkl suolaa
2 pss kuivahiivaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl kauraleseitä
12 dl vehnäjauhoja
Kuumenna piimä reilusti yli 40 asteiseksi. Lisää nesteeseen siirappi ja suola. Sekoita ruisjauhot+kuivahiiva ja lisää taikinanesteeseen, sekoita välillä.
Lisää maltaat ja leseet ja viimeiseksi vehnäjauhot, pienissä erissä.
Taikina jää selvästi löysäksi.
Voitele vuoat, kaada taikina vuokiin. Anna kohota lämpimässä, liinan alla vajaa tunti.
Paista leivät 175 asteessa ensin 40minuuttia. Ja peitä sitten foliolla tai leivinpaperilla ja anna paistua vielä 40-50minuuttia.
Olen voidellut leipiä paistonvälillä siirappi+vesi seoksella ja uunista oton jälkeen.
leivän voiteluun
1 rkl siirappia
3 rkl vettä
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1535 tähteä
Nam! Mun on pitänyt kauan kokeilla tehdä saaristolaisleipää, jospa nyt joulunalla.. 🙂