3.11.2014
24kpl
Taikina:
n. 7 dl vehnäjauhoja
n. 1tl suolaa
200g sulatettua voita
2,5dl maitoa
50g tuorehiivaa
175g emmentaljuustoraastetta
Täyte:
1pss (300g) kinkkusuikaleita (esim.snellman)
aurajuusto, kokonainen
Creme Bonjour tuorejuusto, ruohosipuli, 1 rasia
Voiteluun:
muna
Ohjeistus:
Sekoita hiiva lämpimään maitoon, lisää ensin n.2dl vehnäjauhoja (+suola) ja lisää sen jälkeen juustoraaste. Vaivaa sekaan loput jauhot ja sulatettu voi.
Valmista täyte sekoittamalla yhteen kinkkusuikaleet, aurajuusto ja tuorejuusto.
Jaa valmis taikina kolmeen osaan ja kauli ympyröiksi. Ympyrät jaetaan kahdeksaan sektoriin. Nostele täytettä sektoreiden leveisiin päätyihin ja rullaa sarviksi. Muotoile ja tuki mahdolliset reikäkohdat, ettei täyte valu pellille. 🙂 Voitele munalla.
Paista 200 asteessa n. 15-20min, kunnes sarvet saavat kauniin värin.
Nämä kannattaa popsia pois samana päivänä, ovat silloin ehdottomasti parhaimmillaan. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Päätin kokeilla ohjettasi. Meni 9 dl täysjyväjauhoja vehnä/ ohra, en tiiä eikö vedä rasvaa itseensä niin paljon kuin tavis jauhot. Vieläkin jäi tarpeeksi pehmeäksi. Kohotus aikaa tässä ei mainittu mutta oletan että hiivataikinat kuitenkin kohotetaan 😊 vähemmän on tullu tämmösiä tehtyä…
Katsotaan mitä tulee😆