14.12.2017
pohja:
15 kpl gluteenittomia pipareita
50 g voita
täyte:
1 prk vaniljarahkaa
2 dl kuohukermaa
10 kuivatettua luumua
1 dl vettä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 tl liivatejauhetta
Laita luumut 1 dl vettä, anna turvota seuraavaan päivään.
Murskaa piparit, lisää sekaan sulatettu voi ja laita (väljästi*) leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin hetkeksi.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sauvasekoittimella luumut liemineen sekaisin. Sekoita tuorejuusto ja luumusose nuolijalla tasaiseksi seokseksi(seos 1), lisää sekoittaen vaniljarahka. Lisää löysähkö kermavaahto sekä vatkaa koko seos tasaiseksi seokseksi. Kiehauta tilkka vettä ja lisää liivatejauhe kuumaan veteen, sekoita tasaiseksi ja vatkaa se seokseksen (1) joukkoon.
Laita jääkaappiin hyytymään. Tarjoile sellaisenaan tai koristeena pipari murusia.
*= saa olla tiiviin näköisesti mutta ei painettu tiukasti kiinni josta muodostuu vaikeasti lohkeava pohja.
Kuvan laitan myöhemmin;)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kuva tosiaan on hyvä olla mukana. Kakusta saa paremman käsityksen kuvan kanssa. Mutta ihanan maukkaalta ja jouluiselta kuulostaa sinun kakkusi. Luumu on joulun hedelmä ja luumukakku, jonka voi tehdä etukäteen valmiiksi odottamaan kahvihetkeä, on joulukiireisen emännän pelastus. 🙂
Jos haluaa oikaista tai on esim. unohtanut laittaa edellisenä päivänä luumut likoon, niin osaatko sanoa, voiko luumusoseen korvata torttujen luumumarmeladilla? Ja miten paljon sitä olisi laitettava?