Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Helmiina's Bakery

Viidakon villi tiikerirulla

8.2.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21409_torttu3_600x600.png

torttu4
Porkkanan ja suklaan lisäksi tortussa maistuu myös appelsiini.

Pohjat ovat samat kuin Kinuskikissalla, korvaa vain ensimmäisen taikinan (pakastettava) vehnäjaujoista 1/4 kaakaojauheella ja värjää toinen taikina oranssiksi punaisella ja keltaisella pastavärillä.

Tiikerimäisyyden vuoksi jatkuvat tutut tiikerivärit myös tortun sisällä. Voit myös valmistaa sekä vaalean että tumman täytteen, lisätä vaaleaan täytteeseen hillon ja värjätä oranssiksi pastavärillä.

Täyte
200g tummaa suklaata
200g tuorejuustoa (itse käytin vaniljatuorejuustoa, mutta loppujen lopuksi sen käyttö oli turhaa, esim. maustamaton käy)
Vispikermaa (tai Flora Vispiä)
1 dl sokeria maun mukaan

Pohjan päälle
Appelsiini-porkkanahillo:
n. 4 porkkana
2 dl appelsiinitäysmehua (paksuuntuu jääkaapissa aika paljon, joten jouduin lisäämään mehua vielä jälkeenpän)
1-2 dl hillosokeria

Hillon tein muutamaa tuntia ennen itse torttua. Laita porkkanat keittymään miedolle lämmölle, kunnes ovat pehmeitä. Kaada ylimääräinen vesi pois ja soseuta. Lisää appelsiinimehu ja hillosokeri. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä.

Pohjat valmistetaan samaan tapaan kuin Kinuskikissalla. Värjäämiset tehdään kuten aikaisemmin kuvailin. Pursota ruskeasta taikinasta tiikerin raitoja leivinpaperoidulle pellille. Itse käytin mallikuvaa paperin alla. Pakasta ja tee sillä välin toinen taikina ja täyte.

Täytettä varten vatkaa kerma/muu vaahtoutuva valmiste ja sekoita siihen tuorejuusto. Sulata tumma suklaa mikrossa ja anna jäähtyä hiukan ennen sen lisäämistä joukkoon. Laita vielä lopuksi sokeri (en ihan varmaksi tiedä sanoa, kuinka paljon sokeria laitoin. Hillo on todella makea, joten kauheasti ei sokeria kannata laittaa, mutta makuasioista on paha kiistellä 🙂 ).

Loppu sujuukin samalla tavalla kuin Kinuskikissallakin, levitä vain ennen täytteen laittamista pohjan päälle hillo. Laita jääkaappiin odottamaan syömistä.

 

Kategoriat

Kääretortut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21409_IMG_2970_400x400.jpgHelmiina's BakeryKinuski- kookospallot
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21409_image-7_400x400.jpegHelmiina's BakeryJouluinen paperikranssi
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/__400x400.Helmiina's BakeryVaniljamassakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21409_Screenshot_2016-10-17-00-10-16_400x400.pngHelmiina's BakeryTäytetyt mokkapalat
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21409_image-3_400x400.jpegHelmiina's BakeryPallokakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21409_mansikka2_400x400.pngHelmiina's BakeryMansikka-sitruunakakku äidille
2

Kommentit (2)

Helmianna
Kinuskileipomo Helmianna
9.2.2016 15:00

Kiitos! Itsellä tuli jo mieleen että olikohan vähän liiankin villi idea 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
8.2.2016 21:17

Onpas hauska rulla! ja toi porkkanhillo on kyllä huippu keksintö! Pitää ihan laittaa korvan taakse

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa