8.10.2016
Tein kakusta kaksi versiota, neliön mallisen ja pyöreän. Neliö tuo mukavasti vaihtelua ja haastetta koristeluun. Terävien nurkkien aikaansaamiseksi pitikin tehdä kovasti töitä!😄
Sitruuna- lakritsikakku
Pohja:
Tavallinen 3 munan sokerikakkupohja
2,5 dl Flora Vispiä
2 rkl sokeria
1 pieni purkki sitruunarahkaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2-3 liivatelehteä/ vaniljakreemijauhetta
1 dl Valio Vanilla vaniljakastiketta (ei vaahtoutuva!)
Kostutus:
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Koristelu:
2,5 dl Flora Vispiä
3 rkl sokeria
3 kpl Kick- patukoita
100g valkosuklaata rouhittuna
( nonparellia)
Ohje:
Valmista kakkupohja uunipellille kääretortun tapaan. Voit tehdä myös kaakaopohjan. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neliöiksi. Kostuta vaniljamaidolla.
Voit tehdä täytteet jo aikaisemmin. Vaahdota vispi ja halutessasi sekoita samalla joukkoon vaniljakreemijauhe. Lisää tuorejuusto ja rahka, sekä sitruunan raastettu kuori ja mehu. Sekoita joukkoon myös vaniljakastike. Lopuksi voit laittaa liivatteet.
Levitä pohjille täytettä. Voit myös sivellä pohjan päälle Lemon curd- tahnaa.
Koristele kakku kermavaahdolla. Lämmitä patukoita mikrossa kymmenen sekuntia ja pyörittele palloksi. Kauli ohueksi levyksi ja ota muotilla pieniä palloja ja laita kakun päälle ja reunoille. Raasta
valkosuklaa ja ripottele kakun pinnalle ja painele reunoille.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos sanoistasi, Kinuskiemo! Neliönmuotoinen kakku onkin vähän erilainen ja kivaa vaihtelua.