15.3.2016
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kevytvispiä (Flora Vispiä)
300 g sitruunatuorejuustoa
4 rkl sokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Kostutukseen:
Maitokahvia
Kreemi:
n. 4 dl kahvikreemiä (vaniljakreemijauhetta vatkattuna pikakahvin kanssa)
Koristelu:
n. 600g suklaan makuista sokerimassaa
Sikarirullia
Suklaata ym.
Ohje:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot, sekä leivinjauhe keskenään. Lisää vaahtoon varovasti käännellen. Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina siihen ja paista uunin alaosassa 175:ssä asteessa n. puoli tuntia.
Vaahdota vispi ja lisää samalla vaniljakreemijauhe. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Sokerin määrä selviää parhaiten maistamalla.
Kumoa jäähtynyt kakkupohja lautaselle ja leikkaa kolmeen osaan. Kostuta pohja maitokahvilla. Lisää puolet sitruunatäytteestä. Laita toinen kerros. Jatka samalla tavalla.
Vatkaa vaniljakreemijauhetta yhdessä kahvin kanssa. Kreemin tarve riippuu kakun koosta. Omaan kakkuuni laitoin n. 2 dl jauhetta ja n. 1 dl kahvia. Levitä kreemi kakun päälle tasaisesti. Tarkista kakun kaltevuus. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi. Nosta kaulimen avulla kakun päälle ja tasoita. Koristele esim. sulatetulla suklaalla, sikarirullilla ym.
Älä säilytä kakkua kuvun alla. Itse opin sen vähän kantapään kautta. 😉
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos kommenteista Soja ja Kinuskiemo!
Käyttämäni vuoka oli melko iso, 28cm. 🙂