6.4.2015
Pohja (Kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja)
Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia
Kostutus:
1 ½ dl Pirkka hedelmämehu
– Voitele ja korppujauhota 24cm vuoka.
– Sekoita kuivat aineet keskenään.
– Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
– Kaada taikina vuokaan.
– Paista uunin keskitasolla noin 50 min. Annn jäähtyä noin 15min ennen kumoamista.
Mangotäyte:
2.5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tlk säilykemangoa
5 liivatelehteä
Tilkka mehua
1 prk mango pilttisosetta
-Laita liivate lehdet likoamaan kylmään veteen.
– Vaahdota kerma ja lisää sokerit sekä tuorejuusto.
– Soseuta mango, poista neste ensin, ja lisää sose seokseen.
– Sulata liivatelehden kuumaan mehuun, käytin samaa kun kakkupohjan kostutukseen, ja lisää ohuena nauhana vaahtoseokseen kokoajan sekoittaen.
Suklaavaahto:
2.5 dl flora vispi
1 prk Lidlin deluxe suklaa vanuskasta
_Vaahsota kerma ja lisää vanukas, koostumus oli todella hyvä pursotukseen.
Koristeet:
2 pss mini kitkatteja
Pieniä pääsiäismunia
Kakkupohjan jäähdyttyä kunnolla leikkasin sen kolmeen osaan.
Laitoin pohjan reunavuoan pohjalle kostutin, laitoin puolet mangopiltistä pohjan päälle ja sitten noin puolet täytteestä. Lopun kakun kokosin samalla lailla.
Annoin kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
Aamulla tein suklaavaahdon. Reilun puolet levitin kakun päälle, loput laitoin pursotin pussiin ja pursotin ”ruusuja” kakun päälle.
Kitkatit painelin kermaan kiinni, sidoin satiininauhalla vermuudeksi. Päälle pääsiäiskarkkeja.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kyllä on upea kakku! 🙂