11.10.2016
8kpl
Kääretorttupohja:
2 kananmunaa
3/4dl sokeria
1/2dl vehnäjauhoja
1/4dl perunajauhoja
1 1/2rkl kaakaojauhetta
1/2tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne muna-sokerivaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taikina on pienempi kuin normaalin kokoinen kääretorttutaikina, joten taikinaa kannattaa levittää vain puolelle pellille ja estää sen valuminen isommalle alueelle taittamalla leivinpaperi sen esteeksi. Paista uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia kunnes pohja on kypsä. Anna kääretortun jäähtyä ihan pieni hetki ja kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa jäähtynyt kääretorttu kahdeksaan yhtä suureen suorakulmion muotoiseen palaan.
Suklaamoussetäyte:
75g maitosuklaata
1dl vispikermaa
1/2prk valion maustettua vaniljarahkaa
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Vatkaa vaniljarahka nopeasti sulatetun suklaan joukkoon. Vatkaa suklaa-rahka seos vispikerman joukkoon. Laita mousse jääkaappiin noin tunniksi, jotta se jähmettyy vähän.
Suklaamoussen jäähdyttyä, täytä sillä kääretortuista leikatut palat laittamalla täytettä nokare palan keskelle. (Säästä pieni osa moussesta kuorrutukseen) Taita kääretorttu kiinni. Täytä jokainen samaan tapaan. Laita leivokset jääkaappiin odottamaan.
Kuorrutus:
250g Kinuskikissan vaniljamassaa (hempeän vaaleanpunainen)
100g maitosuklaata
Kauli vaniljamassa tomusokeria apuna käyttäen melko ohueksi. Leikkaa massasta leivoksen peittävä pala. Voitele massan toinen puoli suklaamoussella, jotta massa jää paremmin leivokseen kiinni. Kääri massa leivoksen ympärille.
Sulata suklaa mikrossa. Jäähdytä hetken. Kasta leivoksen kumpikin pää suklaassa. Anna jähmettyä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos! 😄