12.4.2015
Ainekset:
Kaurakeksipohja:
60g voita
1dl sokeria
1 muna
1tl vaniljasokeria
3dl Myllyn Paras kaurahiutaleita
2rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Rahkapäällys:
1rkl vettä
5 liivatelehteä
400g päärynä-kinuskirahkaa
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1tl vaniljasokeria
viinirypäleitä koristeluun
Sulata voi kattilassa. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita sulaneen voin joukkoon sokeri, jauhoseos ja muna. Levitä taikinaa leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan(26cm) pohjalle niin, että pohja peittyy. Levitä jäljelle jäänyt taikina leivinpaperille. Paista kakkuvuoassa olevaa taikinaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Paista pellillä olevaa keksiä noin 5-7 minuuttia. Anna keksin jäähtyä ennen kun laitat rahkapäällyksen sen päälle. Kannattaa myös tarkistaa, että keksi irtoaa vuoasta.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja vatkaa sen joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Lämmitä 1rkl vettä kiehuvaksi. Sekoita pehmenneet liivatelehdet siihen. Kaada liivatelehti pienenä viivana koko ajan vatkaten rahkaseokseen. Kaada rahkaseos kaurakeksipohjan päälle. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia. Koristele kakku ennen tarjoilua viinirypäleillä ja kaurakeksinpaloilla.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos! 🙂