25.9.2015
Pohja:
150g keksinmuruja (käytin bastogne keksejä)
40g voita
Täyte:
1 kananmuna
50g sokeria
200g valio maustamatonta tuorejuustoa
150g valio maustettua vaniljarahkaa
1tl vaniljasokeria
2tl sitruunamehua
Omenat:
1 iso omena
1/2tl kanelia
1rkl sokeria
Muruseos:
2dl kaurahiutaleita
50g voita
1/4dl sokeria
Pohja:
Voitele vuoka. Sekoita sulatettu voi ja keksinmurut keskenään. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin muiden osien valmistuksen ajaksi.
Omenat:
Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Pehmennä kuutioituja omenapaloja paistamalla vähässä vedessä paistinpannulla. Lisää pehmenneiden omenien joukkoon sokeri ja kaneli.
Muruseos:
Sekoita sulaneen voin sekaan kaurahiutaleet ja sokeri. Sekoita.
Täyte:
Vatkaa kananmuna ja sokeri keskenään. Pehmennä tuorejuustoa sekoittamalla sitä haarukalla. Sekoita tuorejuusto, rahka, vaniljasokeri ja sitruunamehu muna-sokerin joukkoon.
Kokoaminen:
Ota pohja jääkaapista ja kaada sen päälle tuorejuustoseos. Ripottele tuorejuustoseoksen päälle omenat ja sen päälle muruseos.
Paista uunissa 170 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja irrota vuoasta.
Huom.
-Muruseoksesta riittää 3/4 mutta meillä ainakin löytyi syöjiä vaikka sitä oli vähän ylimääräistä.
– Kakun voi tarjoilla lämpimänä tai jäähtyneenä
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä