4.2.2015
n. 18 kpl
200g margariinia
2dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1,5dl piparimuruja
2dl mantelijauhetta
2dl vehnäjauhoja
2tl kardemummaa
2dl kermaa
1tl ruokasoodaa
omenamarmeladia
Kuorrute:
vadelmahilloa
tomusokeria
vettä
Vatkaa pehmeä margariini ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kerman joukkoon ruokasooda. Sekoita kuivataineet ja kerma voi-sokerivaahtoon. Jaa taikina muffinivuokiin ja paina taikinan keskelle kolo. Pistä koloon omenamarmeladia oman maun mukaan. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna Runebergintorttujen jäähtyä ennen kuorrutusta.
Sekoita tomusokerin sekaan sen verran vettä, että sitä on hyvä pursottaa Runebergintorttujen päälle. Pistä tortun keskelle nokare hilloa ja pursota hillon reunat tomusokeri-vesi seoksella.
Huom!- Taikinasta voi tehdä myös kakun mallisen.
– Jos et halua käyttää mantelia lisää saman verran korppujauhoja.
– Kerman tilalle käy myös maito.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos! Meheviä ne olivatkin. Itse vein tänään näitä opettajien huoneeseen, koska keräämme rahaa luokkaretkeä varten ja kaikki oli ostettu.