23.9.2014
Ainekset:
10-12kpl
2dl vettä
1dl maustamatonta jogurttia
1tl suolaa
2dl kaurahiutaleita
1ps(11g) kuivahiivaa
1dl sämpyläjauhoja
2dl vehnäjauhoja
kinkkusuikaleita
tomaattia
tuorejuustoa
Sekoita 42-asteiseen veteen suola, kaurahiutaleet ja maustamaton jogurtti. Sekoita sämpyläjauhoihin kuivahiiva ja lisää seos vesi-kaurahiutale seokseen. Alusta taikina vehnäjauhoilla tasaiseksi. Anna taikinan kohota lämpimässä, kulho peitettynä. Leivo taikinasta 10-12 pyöreää sämpylää ja nostele ne muffinivuokiin. Paina muffineihin varovasti keskelle kolo ja laita sinne kinkkusuikaleita ja kuutioituja tomaatin paloja. Anna muffinien kohota vielä 10 minuuttia ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ja kuorruta ne tuorejuustolla.
PS. Jos kinkkusuikaleita jää yli kannattaa kokeilla vohveleita joiden taikinaan on lisätty kinkkusuikaleita ja juustoa! Oli todella hyvää!! 😛
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä