13.12.2015
Tarvitset:
piparitaikinaa
ranskanpastilleja
sokeri kuorrutetta
sokeria
Leikkaa leivinpaperista muotit, joiden avulla saat leikattua piparitaikinasta hyvän kokoiset palat. Minulla seinäpala on 4,4cm x 7cm, katto 8cm x 5,1cm ja päätypalojen pohjaosa 4cm, sivut 4,2cm ja katto-osat 4,5cm. Tein seinistä vähän vinot, mutta niin ei ole pakko tehdä jos ei halua. Toiseen päädyistä voi myös tehdä oviaukon jos haluaa.
Kauli piparitaikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä leivinpaperimallien avulla kaikki palat mitä tarvitset. Paista paloja uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna palojen jäähtyä kokonaan. Jos palat ovat paiston aikana menneet sen muotoisiksi, että niitä olisi vaikea kiinnittää toisiinsa, voi niitä raastaa raastimella varovasti paremman malliseksi.
Sulata sokeria paistinpannulla noin 1-1,5dl. Sekoita sokeria välillä, jotta se sulaa tasaisesti. Älä myöskään kuumenna sitä liian kuumaksi, ettei se pala. Kun sokeri on sulanut kasta piparipalojen reunoja siinä ja kiinnitä ne yhteen. Ensin kannattaa kiinnittää kaikki seinäpalat ja viimeiseksi katto. Ole todella varovainen sokerin kanssa, koska se on polttavan kuumaa sulatettuna! Sokeri jähmettyy nopeasti, joten palat kannattaa kiinnittää nopeasti.
Koottuasi talon jäljellä on enää koristelu ja siinä saa käyttää ihan omaa luovuutta. Talon voi koristella pelkällä sokerikuorrutteella tai siihen voi laittaa lisäksi karkkeja tai mitä ikinä keksiikään.
Huom!
Jos piparkakkutalon antaa lahjasi, sen voi laittaa folioidun pahvin päälle ja paketoida sellofaanilla ja lahjanarulla tai askarrella sille jonkun laatikon.
Jos taloa ei anna kenellekkään lahjaksi voi talosta hyvin tehdä isomman version.
Ihanaa ja piparintuoksuista joulunodotusta kaikille! ❤️
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Hyvä jos niistä jollekkin on apua ja hyvää joulua sinullekin! 🙂