17.4.2015
10 kpl
Pullataikina:
1,5dl maitoa
1/4 tuorehiivaa
1/4tl suolaa
1/2dl sokeria
3/4tl kardemummaa
n.4dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1/2dl voita sulatettuna
Täyte:
8dl pakastemarjoja (esim. mustikoita, puolukoita ja vadelmia)
4tl perunajauhoja
(sokeria)
Kuorrutus:
4dl myllynparas kaurahiutaleita
100g voita sulatettuna
1/2dl sokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää jauhoja vähitellen. Lisää lopuksi voi ja vaivaa taikinaa hetken. Levitä taikina kuppien reunoille jauhoja apuna käyttäen ja anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kun taikina on kohonnut painele sitä paremmin kuppien reunoille, jos se on valunut kohoamisen aikana. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos pullataikinoiden päälle. Sekoita kuorrutteen sulatettuun voihin kaurahiutaleet ja sokeri ja levitä seos marjojen päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiva jos nyt löysit mieleisen ohjeen! 🙂