3.6.2015
Piirakkapohja:
125g voita/margariinia. (itse käytän voita)
1 muna
1/2dl erikoisvehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
4dl kaurahiutaleita
Täyte:
Raparperinippu 5oog
2 purkkia Valion maustettua vaniljarahkaa
1/2dl sokeria
2 munaa
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten.
Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Halk 24-28cm.
Kaada päälle kuoritut ja pilkotut raparperit, sokeri ja lopuksi rahka johon sekoitettu 2 munaa.
Uunissa 175 astetta, kiertoilma n.30min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Olen samaa mieltä kanssasi noista valion makurahkoista niin hyviä jo sellaisenaan ja tuovat kivan lisän leivonnaisiin. Näin raparperiaikaan oikein hyödyllinen ohje saa helposti herkkupiirakkaa.