Kinuskileipomo Hannan koekeittiö

Kategoria: Pääsiäinen Nähty 36911 kertaa
 
27.03.2016
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPääsiäisleipomuksia


Ortodoksiseen perinteeseen kuuluvat pasha ja kulitsa, tänä aamuna nautimme niitä aamupalaksi.

Äitini löysi tämän reseptin Länsi-Savo -lehdestä 1960-luvulla. Siitä lähtien hän on tehnyt pashan tällä reseptillä, ja itsekin teen pashan tällä tavalla. Koska olen allerginen sekä pähkinöille että mantelille, olen korvannut ne sukaatilla, appelsiininkuorilla, rusinoilla ja korinteilla. Niiden määrää voi säädellä mielensä mukaan 🙂 Vaihtelen näiden määriä joka vuosi, tänä vuonna laitoin sekä sukaatteja että appelsiininkuoria molempia 1 ruokalusikallisen, sekä korintteja 2 ruokalusikallista. Itselläni on pieni pashamuotti, tämä määrä soveltuu siihen.

125 gr voita
1,5 dl sokeria
1 purkki maitorahkaa
1 keltuainen
1,5 tl vaniljasokeria
n. 1,5 rkl sitruunamehua
2 rkl korintteja / rusinoita
1 rkl sukaattia / appelsiininkuorta
2 dl kuohukermaa

Sulata voi ja anna jäähtyä (ei saa jähmettyä).
Sekoita rahka, sokeri, keltuainen ja maustavat aineet tasaiseksi seokseksi. Lisää myös rasva.
Vaahdota kerma ja lisää kermavaahto rahkaseokseen.
Kaada seos keitetyllä sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.
Anna pashan olla muotissa jääkaapissa vuorokauden ajan.
Kumoa pasha tarjoiluastialle, poista sideharso ja koristele hedelmillä tai karkeilla.

Kulitsan tein netistä löytämälläni ohjeella http://www.maku.fi/reseptit/isa-aleksanterin-kulitsa
Ainoastaan taikinaan laitettavan mantelirouheen korvasin appelsiininkuorilla, ja kulitsan päälle laitoin korinteilla kirjaimet XB.