27.3.2016
Äitini löysi tämän reseptin Länsi-Savo -lehdestä 1960-luvulla. Siitä lähtien hän on tehnyt pashan tällä reseptillä, ja itsekin teen pashan tällä tavalla. Koska olen allerginen sekä pähkinöille että mantelille, olen korvannut ne sukaatilla, appelsiininkuorilla, rusinoilla ja korinteilla. Niiden määrää voi säädellä mielensä mukaan 🙂 Vaihtelen näiden määriä joka vuosi, tänä vuonna laitoin sekä sukaatteja että appelsiininkuoria molempia 1 ruokalusikallisen, sekä korintteja 2 ruokalusikallista. Itselläni on pieni pashamuotti, tämä määrä soveltuu siihen.
125 gr voita
1,5 dl sokeria
1 purkki maitorahkaa
1 keltuainen
1,5 tl vaniljasokeria
n. 1,5 rkl sitruunamehua
2 rkl korintteja / rusinoita
1 rkl sukaattia / appelsiininkuorta
2 dl kuohukermaa
Sulata voi ja anna jäähtyä (ei saa jähmettyä).
Sekoita rahka, sokeri, keltuainen ja maustavat aineet tasaiseksi seokseksi. Lisää myös rasva.
Vaahdota kerma ja lisää kermavaahto rahkaseokseen.
Kaada seos keitetyllä sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.
Anna pashan olla muotissa jääkaapissa vuorokauden ajan.
Kumoa pasha tarjoiluastialle, poista sideharso ja koristele hedelmillä tai karkeilla.
Kulitsan tein netistä löytämälläni ohjeella http://www.maku.fi/reseptit/isa-aleksanterin-kulitsa
Ainoastaan taikinaan laitettavan mantelirouheen korvasin appelsiininkuorilla, ja kulitsan päälle laitoin korinteilla kirjaimet XB.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Mari-Johanna ja Irzu!