2.1.2016
Tein jouluksi mm. kuvassa näkyviä leivoksia. Muokkasin hieman Itsenäisyyspäivän leivosten reseptiä
Pohjan reseptiä en muuttanut, mutta kostutukseen käytin karpalomehua.
Täytettä muutin seuraavasti:
6 liivatelehteä (kiitos Kinuskikissalle vinkistä)
5 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 gr kuningatarrahkaa
1 ½ dl sokeria
¾ dl karpalomehua
n. 100 gr soseutettuja puolukoita
Toimin täytteen kanssa samoin kuin ohjeessa, puolukat laitoin viimeisenä (sen jälkeen, kun olin muut ainesosat, myös liivatteet, yhdistänyt).
Tämä oli superhyvää! Parasta tämä oli peräti 4-5 päivää valmistuksen jälkeen. Kannattaa kokeilla erilaisia tuorejuusto / rahka yhdistelmiä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hyvä valinta joulunajan leivoksiksi, kun on toivottavaa, että säilyvät useamman päivän. Karpalo ja puolukka sopivat jouluun ja tasoittavat myös sopivasti makeutta. Ja puolukka kiva pinnan elävöittäjä. Tuosta riittää leivos isommallekin porukalle. 🙂