Kinuskileipomo Hannan koekeittiö

Kategoria: Itsenäisyyspäivä,  Täytekakut Nähty 98372 kertaa
 
08.12.2015
 
4 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIItsenäisyyspäivän kakku


Tein täytekakun itsenäisyyspäiväksi. Koristelu ei mennyt niin kuin Strömsössä, mutta maku on herkullinen.

Kakkupohja on 4 munan sokerikakku. Täytteinä on vanilja-mascarpone -täyte ja mustikkatäyte, eli täytteenä oli sinistä ja valkoista 🙂 Molemmissa täytteissä käytin liivatetta kiinnitysaineena.

Vanilja-mascarpone -täytteen ohje löytyy vanilja-bestis -kakun ohjeesta http://www.kinuskikissa.fi/vanilja-bestis/?hakusivu=1   Tein tämän täytteen tuon kokoisena, koska käytin osan täytteestä sokerimassakuorrutteen alla.

Mustikkatäytteen ohjeen löysin Kinuskikissa leipoo -kirjasta (myös vanilja-mascarpone -täytteen ohje löytyy sieltä). Rahkana käytin kuningtarrahkaa. Ohje siis tässä:
2 dl (n. 200 gr) marjasosetta (pakaste- tai tuoreista marjoista)
2 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä tai mansikkakermaa (itse käytin perinteistä kuohukermaa)
100 gr maustettua rahkaa tai tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 liivatelehteä tai 0,5 dl vaniljakreemijauhetta
0,25 dl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan. Soseuta marjat. Vaahdota kerma ja sekoita kermavaahdon joukkoon marjasose, rahka/tuorejuusto ja sokeri. Kiehauta vesi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liivatelehdet veteen. Lisää sulanut liivateseos täytteen joukkoon ja sekoita. Jos käytät vaniljakreemijauhetta, lisää se suoraan kermavaahdon joukkoon yhdessä muiden täytteen aineiden kanssa. Tämä määrä riittää täytekakun yhteen väliin.

Kuorrute on valkoista sokerimassaa, ja sen kanssa oli ongelmia. Olen käyttänyt sokerimassaa pienissä määrin, joten tämä oli ensimmäinen kerta, kun laitoin sitä täytekakun päälle. En saanut kaulittua sitä kovin pyöreäksi, joten kun laitoin sokerimassan kakun päälle, kakun alareunasta jäi paikka paikoin puuttumaan sokerimassaa. Onneksi joissakin paikoissa sokerimassaa oli ylimääräistä, niinpä paikkasin niillä puuttuvat kohdat 🙂
Ja lopuksi laitoin sinistä sokerimassaa siniristiksi.  Tuonkin kaulimisessa oli ongelmia, siksi laitoin useita sinisiä pätkiä ristiksi kakun päälle.

Mutta kakku oli hyvää ja se vaan parani muutamassa päivässä.