Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Hannan koekeittiö

Itsenäisyyspäivän kakku

8.12.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21176_DSC_1052_600x600.jpg

Tein täytekakun itsenäisyyspäiväksi. Koristelu ei mennyt niin kuin Strömsössä, mutta maku on herkullinen.

Kakkupohja on 4 munan sokerikakku. Täytteinä on vanilja-mascarpone -täyte ja mustikkatäyte, eli täytteenä oli sinistä ja valkoista 🙂 Molemmissa täytteissä käytin liivatetta kiinnitysaineena.

Vanilja-mascarpone -täytteen ohje löytyy vanilja-bestis -kakun ohjeesta http://www.kinuskikissa.fi/vanilja-bestis/?hakusivu=1   Tein tämän täytteen tuon kokoisena, koska käytin osan täytteestä sokerimassakuorrutteen alla.

Mustikkatäytteen ohjeen löysin Kinuskikissa leipoo -kirjasta (myös vanilja-mascarpone -täytteen ohje löytyy sieltä). Rahkana käytin kuningtarrahkaa. Ohje siis tässä:
2 dl (n. 200 gr) marjasosetta (pakaste- tai tuoreista marjoista)
2 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä tai mansikkakermaa (itse käytin perinteistä kuohukermaa)
100 gr maustettua rahkaa tai tuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 liivatelehteä tai 0,5 dl vaniljakreemijauhetta
0,25 dl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan. Soseuta marjat. Vaahdota kerma ja sekoita kermavaahdon joukkoon marjasose, rahka/tuorejuusto ja sokeri. Kiehauta vesi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liivatelehdet veteen. Lisää sulanut liivateseos täytteen joukkoon ja sekoita. Jos käytät vaniljakreemijauhetta, lisää se suoraan kermavaahdon joukkoon yhdessä muiden täytteen aineiden kanssa. Tämä määrä riittää täytekakun yhteen väliin.

Kuorrute on valkoista sokerimassaa, ja sen kanssa oli ongelmia. Olen käyttänyt sokerimassaa pienissä määrin, joten tämä oli ensimmäinen kerta, kun laitoin sitä täytekakun päälle. En saanut kaulittua sitä kovin pyöreäksi, joten kun laitoin sokerimassan kakun päälle, kakun alareunasta jäi paikka paikoin puuttumaan sokerimassaa. Onneksi joissakin paikoissa sokerimassaa oli ylimääräistä, niinpä paikkasin niillä puuttuvat kohdat 🙂
Ja lopuksi laitoin sinistä sokerimassaa siniristiksi.  Tuonkin kaulimisessa oli ongelmia, siksi laitoin useita sinisiä pätkiä ristiksi kakun päälle.

Mutta kakku oli hyvää ja se vaan parani muutamassa päivässä.

Kategoriat

ItsenäisyyspäiväTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21176_DSC_1622_400x400.jpgHannan koekeittiöRippikakku2
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21176_DSC_1599_400x400.jpgHannan koekeittiöRippikakku1
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21176_DSC_1417_400x400.jpgHannan koekeittiöPääsiäisleipomuksia
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21176_DSC_1376_400x400.jpgHannan koekeittiöRaitakakku kinuskikuorrutteella
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21176_DSC_1349_400x400.jpgHannan koekeittiöIloista ystävänpäivää!
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21176_DSC_1315_400x400.jpgHannan koekeittiöHevikakku 18-vuotiaalle

Kommentit (4)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
10.12.2015 07:20

Hienoa että saatoin olla avuksi eikä intosi sammunut ensimmäiseen ryppyyn!
Kakun päälystäminen sokerimassalla vaatii sitä harjoittelua,harjoittelua…ja harjoittelua ja todellakin tarpeeksi tomusokeria! 🙂
Tsemppiä ja jouluiloa lähetellen! 🙂

Hannuli
Kinuskileipomo Hannuli
9.12.2015 21:53

Kiitos Mari-Johanna ja Kinuskiemo kannustavista sanoista! Katsoin Mari-Johannan vinkkaaman videon, ja se selvensi paljon asioita. Ensinnäkin laitoin aivan liian vähän tomusokeria, ja toiseksi kaulin sokerimassan leivinpaperin päällä. Eli leivonta-alusta meni heti ostoslistalle 🙂 Ja aion uudestaan kokeilla sokerimassakuorrutetta täytekakkuun 🙂

Kinuskiemo
9.12.2015 13:40

Hieno homma. Suunnitelmasi oli tehdä herkullinen kakku itsenäisyyspäiväksi. Niin myös teit! Sininen risti valkoisella pohjalla on selkeä viesti ja koriste itsenäisyyspäiväkakkuun. 🙂

Harvoin kukaan onnistuu ensimmäisellä kerralla. Ja huom!, pääasia, maku, oli ihan kohdillaan. Sokerimassa ei nyt taipunut täysin sinun tahtoosi, mutta ensi kerralla on tilanne jo parempi, olen varma siitä. Tsemppiä lujasti täältä! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
9.12.2015 07:10

Älä sure leipomo Hannan koekeittiö! Itse kullakin meistä on varmasti ollut mutkia matkassa kun sokerimassa on alettu työstämään. Kenellä kuopat on isompia ja kenellä pienempiä mutta harjoitus tekee mestarin. 🙂
Oletko muuten huomannut että Kinuskikissan videopätkissä on opetus video sokerimassan levityksestä kakun päälle? Käy katsomassa jos vaikka löytäisi itsellesi jotain helppo sieltä.
Sitäpaitsi,jos kakku oli herkullinen,se on pääasia! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa