Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo hannamarja

Porkkanapiirakka eli popi

17.1.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/253_IMG_33851_600x600.jpg

Pohja:
5 munaa
2 1/2 dl tavallista sokeria
2 1/2 dl fariinisokeria

7 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia (tai maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria

2 1/2 dl auringonkukkaöljyä tai tavallista rypsiöljyä
n. 1 rkl siirappia
n. 7 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
100g huoneenlämpöistä voita
200g tuorejuustoa (Philadelphia)
400g tomusokeria

Päälle pähkinärouhetta (esim. saksanpähkinä).

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää vaahtoon kuivat aineet, öljy, siirappi ja porkkanaraaste.
Paista pohjaa 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Sekoita kuorrutuksen aineet sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle vielä pähkinärouhetta.

Kategoriat

Makeat piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/253_IMG_3424_400x400.jpghannamarjaValkosuklaapalat
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/253_IMG_33851_400x400.jpghannamarjaPorkkanapiirakka eli popi
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/253_IMG_3385_400x400.jpghannamarjaFudget
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/253_IMG_3384_400x400.jpghannamarjaJuustokakku
1

Kommentit (12)

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
11.10.2023 21:36

Tällä ohjeella on tullut tehtyä usein. Tulee täydellinen piirakka. Pähkinäallergioiden vuoksi pintaan olen laittanut välillä strösseleitä välillä porkkanasokerimassa koristeita tms. Muuten tehnyt ohjeen mukaan.

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
10.4.2022 21:19

Sanonpa, että taas tein tätä piirakkaa samalla tuunauksella kuin tuossa alla olen kertonut helmikuussa 🙂 Helppo itsekin muistaa, kun tänne kirjaa, että kahdesti on onnistunut, niin voi suositella ja tehdä jatkossa aina tällä ohjeella.
🙂

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
12.2.2022 00:39

Tein pitkästä aikaa porkkanapiirakkaa. Laitoin 6 munaa ja 6dl sokeria, josta yli puolet ruokokidesokeria. Öljynä rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua, jossa on leivontaan liian vahva maku).
Kuorrutteeseen käytin 100g voita ja Koskenlaskija-sulatejuustoa koko paketin. Sulatin miedolla, miedolla lämmöllä kattilassa nuo ja vatkasin käsin joukkoon n.4,5 dl tomusokeria, desin kerrallaan siivilän läpi ripottelin. Ja vatkasin sähkövatkaimen vispilällä käsin 🙂
Olen havainnut monessa tilanteessa vatkaimen vispilän hyväksi myös käsin vatkaamiseen – etenkin, jos on jotain tuollaista paksuhkoa vatkattavaa eikä silti tarvitse konevoimaa 🙂
Paistoin 175 ast., 30 minuuttia ja annoin uunipellin olla vielä reilut 5 min uunissa alatasolle siirrettynä ja uuninluukku auki, leivinpaperiarkki pintaa suojaamassa. Hyvää tuli ja kypsää. Kiitos ohjeesta 🙂

saritellervo
2.8.2021 06:39

Kiitos reseptistä, tuli herkullista ja mehevää! 🙂 Ohjetta tuli tosin sävellettyä sen verran, että käytin pohjassa rasvana macadamiaöljyä+voisulaa, siirapin tilalla hunajaa ja sokerina intiaanisokeria. Kuorrutteessa vain puolet ohjeen tomusokerimäärästä sekä kaapissa ollut 300g tuorejuustoprk kokonaan. Päälle hasselpähkinärouhetta. Niin hyvää!

hannamarja
Kinuskileipomo hannamarja
9.2.2020 10:46

Tulee mieleen kookoshiutaleet, jos kookos sopii. Myös sitruunankuoriraaste tai sitten murustella tuota pohjaa vähän pinnalle. 🙂

Johanna Heikkilä
9.2.2020 09:34

Perinteinen ysäripiirakka tuli mieleeni, ja tässähän se, täydellinen resepti! Onko ideoita, mitä käyttää pähkinärouheen tilalla pinnalla, että sopisi myös pähkinäallergisille? Itselle tulee mieleen vain strösseli, mutta jotain vähemmän makeaa?

saaraelina
26.1.2020 13:20

Kiitos! Tästä on tullut oma luottoreseptini. 🙂

Sanna Raatikainen, toki kannattaa aina itse tikulla kokeilla kypsyys. Uunit on erilaisia.

Sanna Raatikainen
11.1.2020 13:36

Noin jäätävän iso taikina ja 20 minsan paistoaika? Valitettavasti noudatin ohjetta laski keskeltä ja jäi taikinaksi.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
15.9.2019 09:49

Kiitos tästä ohjeesta tein pojan koulun vanhempainyhdistyksen buffettiin pellillisen piirakkaa. oli täydellistä 🙂

Marjatassu
Kinuskileipomo Marjatassu
13.8.2016 20:21

Tätä tein tänään harmaan lauantaipäivän iloksi ja hyvää tuli! Lisäsin taikinaan pari teelusikallista kardemummaa, antoi kivan lisän. Kiitos maukkaasta ohjeesta! 🙂

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa