18.11.2013
2dl kuohukermaa
2dl sokeria (esim. tavallista sokeria, fariinisokeria, muscovadosokeria tai erilaisia yhdistelmiä)
2rkl siirappia
50g voita
200g suklaata oman maun mukaan
Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää voi. Keitä niin kauan kunnes seos on kinuskimaisen sakeaa (testaa vaikka vesilasitestillä). Lisää valmiiseen fudgeseokseen rouhittu suklaa ja sekoittele kunnes se sulaa.
Vuoraa n. 20 x 18 cm vuoka (esim. joku muovinen rasia) leivinpaperilla ja kaada fudgeseos vuokaan. Siirrä huoneenlämpöinen seos jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa paloiksi, kun fudgelevy on tarpeeksi jähmettynyt.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5585 tähteä
Maailman paras mutakakku
2801 tähteä
Mokkapalat
2536 tähteä
Brookies
1794 tähteä
Britakakku
1520 tähteä
Vaikuttaakohan merkittävästi fudgen rakenteeseen, jos suklaan jättää pois?