Kinuskileipomo liinukka

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 469 kertaa
 
31.03.2019
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIRuusukakku


Voitin tällä kakulla toisen palkinnon Rieslingin syntymäpäiväkakkukilpailussa.

Ruusukakku
Pohja
200 g digestive-keksejä
75 g voita
0,5 dl mantelijauhetta

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita pohjan aineet keskenään. Painele seos vuoan pohjalle.

Ruusutäyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl kermaa
1 rkl ruusuhilloa (herkkukaupoista löytyvää ruusunterälehtihilloa)
sokeria maun mukaan
3 kpl liivatelehtiä
noin 5 isoa mansikkaa
tilkka vadelma- tai muuta punaista mehua

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoon. Soseuta mansikat. Sekoita mansikat ja ruusuhillo tuorejuusto-kermaseokseen. Lisää sokeria maun mukaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen hetkeksi. Purista sitten vesi pois ja sulata kiehuvaan mehuun. Sekoita täytteeseen ja kaada pohjan päälle. Tasoita pinta. Anna hyytyä 3 tuntia.

Valkosuklaatäyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl kermaa
145 g valkosuklaata
vaniljasokeria maun mukaan
3 kpl liivatelehtiä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoon. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Sekoita suklaa tuorejuusto-kermaseokseen. Lisää vaniljasokeria maun mukaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen hetkeksi. Purista vesi pois ja sulata kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää täytteeseen ja kaada täyte vuokaan ruusutäytteen päälle. Tasoita pinta. Anna hyytyä kolme tuntia.

Kiille
1 rkl ruusuhilloa
2,5 dl vadelma- tai muuta punaista mehua
3 kpl liivatelehtiä

Sekoita hillo ja mehu kattilassa ja kiehauta. Käsittele liivatelehdet kuten edellä ja lisää ne sitten mehuun. Sekoita huolellisesti ja kaada täytteen päälle. Anna jälleen hyytyä 2-3 tuntia.

Kermapursotukset
2,5 dl kermaa
1 tl vaniljakreemijauhetta
sokeria maun mukaan

Koristekukat
vaaleanpunaista (tai punaista ja valkoista) ja vihreää marsipaania / sokerimassaa
Tee massasta palloja ja litistä pakastepussissa. Ohenna reunat pallopäisellä sokerimassa työvälineellä. Tee ruusulle keskusta muotoilemalla yksi lehdistä nupuksi. Ala sitten lisäämään terälehtiä lomittain nupun ympärille. Tee erikokoisia ruusuja. Painele vihreästä massasta muotilla lehtiä. Huom. jos vihreä massa on mielestäsi liian kirkasta voit lisätä siihen hieman vaaleanpunaista massaa. Asettele kukat kakun päälle haluamallasi tavalla.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit ja koristele kakku haluamallasi tavalla.