3.12.2017
200 g voita
2,5 dl hienoa sokeria
1 tl soodaa
1-2 rkl kermaa
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
maun mukaan korintteja, karpaloita tms. (minä laitoin sukaattia ja hillottua appelsiininkuorta)
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muut aineet. Laita taikina jääkaappiin 2-3 tunniksi. Kaulitse muutaman millin paksuiseksi levyksi ja ota esim. juomalasilla keksejä. Nosta leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa 8-10 minuuttia.
Koristele esim. pikeerillä. Valitettavasti tarkkaa pikeerin ohjetta minulla ei ole koska teen sitä näppituntumalla. Nyrkkisääntönä on että: suuremmille pinnoille löysempää pikeeriä ja esim. ääriviivoihin paksumpaa. Itse käytin näiden keksien koristelussa mustaa, valkoista sekä sinistä ja vihreää väriä sekä spritsipussia ja siveltimiä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Melkein uskon, että meissä jokaisessa asuu pieni maisemamaalari! Ja sehän selviää, kun ottaa pensselin käteen ja rupeaa mielimaisemaa keksin päälle työstämään! Taiteelliset pikkuleivät kiva idea. 🙂