28.12.2015
6 hengelle
4 munaa
125 g pehmeää voita
200 g sokeria
65 g vehnäjauhoa ja 60 g mantelijauhetta tai 125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 appelsiinia
Kastikkeeseen:
150 g sokeria
2 1/2 dl vettä
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja voi kuohkeaksi seokseksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten. Lisää varovasti vehnäjauho johon on sekoitettu leivinjauhe ja mantelijauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto varovasti taikinaan. Lisää kahden appelsiinin raastettu kuori ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin alaosassa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Voit laittaa päälle palan foliota jos kakku tummenee liikaa. Kumoa kakku varovaisesti ja jäähdytä. Keitä kastikkeen aineksia n. 5 minuuttia ja lisää siihen appelsiinien mehu. Kaada kastike kakun päälle. Tein itse kakulle vielä sokeri-vesi kuorrutteen, jotta koristeet pysyisivät paikallaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Nam! 😀