24.2.2019
Viipaloi hyvin pestyt mandariinit. Suosittelen niiden kuorimista. Jos kuorit mandariinit, niitä ei tarvitse keittää, vaan voit laittaa ne suoraan voidellun vuoan pohjalle. Jos et kuori niitä, keitä mandariinejaviipaleita sokerivedessä noin 5 min. Tällöin kakusta tulee voimakkaamman makuinen, mutta näyttävämmän näköinen. Viipaleet kannattaa leikata mahdollisimman ohuiksi. Asettele kakkuvuoan pohjalle.
Tässä kakussa olen käyttänyt 1:1:1 pohjaa. Eli jauhoja, munia ja sokeria yhtä paljon, kakkupohjan koon mukaan. Minä käytin 20 cm vuokaan noin juomalasillisen verran kaikkea. Jauhojen määrän jaoin vielä kahdella siten, että laitoin puolet vehnäjauhoja ja puolet mantelijauhetta, mutta voit käyttää hyvin pelkkiä vehnäjauhoja.
Loput ainekset:
0,5 tl leivinjauhetta
yhden mandariinin kuori raastettuna
pieni pala inkivääriä
0,5 tl vaniljasokeria
tuoretta minttua
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää jauhot sekä leivinjauhe. Mausta taikina mandariinin kuorella, inkiväärillä, vaniljasokerilla sekä tuoreella mintulla. Kaada vuokaan mandariiniviipaleiden päälle ja paista 175 asteessa 45 min. Tarjoa esim. kermavaahdon kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi vain kuvitella, että maku on ihanan raikas. 🙂 Tässä hyvä malli kivalle keikauskakulle ja hedelmien valinta mieltymyksen ja ajankohdan mukaan. Annoitkin jo vinkkejä muista hedelmistä.