Kinuskileipomo liinukka

Kategoria: Kahvikakut Nähty 612 kertaa
 
24.02.2019
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIMandariinikeikauskakku


Tähän kakkuun on ollut inspiraation lähteenä ranskalainen tarte tatin, vaikka ei tämä paljon esikuvaansa muistutakaan. Valitsin raaka-aineeksi mandariinit, koska ne ovat tähän aikaan vuodesta hyviä. Tämä onnistuisi varmasti myös satsumista, klementiineistä tai jopa appelsiineistä.

Viipaloi hyvin pestyt mandariinit. Suosittelen niiden kuorimista. Jos kuorit mandariinit, niitä ei tarvitse keittää, vaan voit laittaa ne suoraan voidellun vuoan pohjalle. Jos et kuori niitä, keitä mandariinejaviipaleita sokerivedessä noin 5 min. Tällöin kakusta tulee voimakkaamman makuinen, mutta näyttävämmän näköinen. Viipaleet kannattaa leikata mahdollisimman ohuiksi. Asettele kakkuvuoan pohjalle.

Tässä kakussa olen käyttänyt 1:1:1 pohjaa. Eli jauhoja, munia ja sokeria yhtä paljon, kakkupohjan koon mukaan. Minä käytin 20 cm vuokaan noin juomalasillisen verran kaikkea. Jauhojen määrän jaoin vielä kahdella siten, että laitoin puolet vehnäjauhoja ja puolet mantelijauhetta, mutta voit käyttää hyvin pelkkiä vehnäjauhoja.

Loput ainekset:

0,5 tl leivinjauhetta
yhden mandariinin kuori raastettuna
pieni pala inkivääriä
0,5 tl vaniljasokeria
tuoretta minttua

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää jauhot sekä leivinjauhe. Mausta taikina mandariinin kuorella, inkiväärillä, vaniljasokerilla sekä tuoreella mintulla. Kaada vuokaan mandariiniviipaleiden päälle ja paista 175 asteessa 45 min. Tarjoa esim. kermavaahdon kanssa.