20.6.2016
1 pyöreä suolainen murotaikinapohja
4 pientä maa-artisokkaa
2 kyssäkaalta
2 porkkanaa
1 sipuli
5 viipaletta pekonia
2 kananmunaa
1,5 pussia Mozzarella-raastetta
1 purkki ruokakermaa
suolaa ja pippuria
Painele taikina voidellun pyöreän vuoan pohjalle ja reunoille. Kuori ja leikkaa maa-artisokat noin 1 cm kuutioiksi. Kuori myös kyssäkaalit ohuelti ja leikkaa yhtä suuriksi kuutioiksi. Keitä maa-artisokkia ja kyssäkaaleja niin kauan, että ne ovat pehmeydeltään al dente. Kuori ja raasta porkkanat ja silppua sipulit. Kuullota sipuleja hetki pannulla. Kuutioi pekonit ja ruskista niitä hetki. Sekoita vihannekset ja pekoni. Sekoita mukaan muut täyteainekset, eli kananmunat, ruokakerma ja 1 pussi juustoa. Mausta. Kaada täyte vuokaan ja ripottele loppu juusto päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 35 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Nam, tekisi mieli maistaa! Vaikuttaa todella herkulliselta.
Minä innostuin kerran ostamaan maa-artisokkaa, kun olin kuullut, että se on niin hyvää. No, oli se kyllä hyvää, mutta kuorimisvaiheessa paloi vaan hermot. Nyhräsin ja nyhräsin, ja lopulta niistä ei oikein jäänyt mitään jäljelle. 😀 Sen jälkeen en ole uskaltanut uudestaan kokeilla. Tähän ei onneksi kovin montaa tarvitsisi kuoria, joten ehkä hermoni kestäisivät paremmin. 🙂