4.12.2017
8 palaa kahta erilaista paahtoleipää
Täyte:
smetanaa
kermaviiliä
tuorejuustoa esim. ruohosipuli
lämminsavulohta
Kostutus:
kasvislientä
koristelu:
herneenversoja
smetanaa
sipulikukka
Laita tarjoiluvadille 4 palaa toista paahtoleipää neliöksi. Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Levitä täyte kostutetuille leipäpaloille. Laita toiseksi kerrokseksi 4 palaa toista paahtoleipää. Levitä päälle smetanaa palettiveitsen avulla. Pursota reunoille smetanasta isolla tähtityllalla ruusukkeita. Koristele reunat herneenversoilla.
Sipulikukka (ohje on Meillä kotona -blogista)
1 punasipuli
0,5 dl öljyä
0,5 dl viinietikkaa
1 tl suolaa
0,5 tl pippuria
Leikkaa sipulin pohjasta vähän pois, jotta se pysyy pystyssä. Voit leikata myös päältä palan piois. Leikkaa sitten sipuli lähes halki, mutta jätä puolikkaat pohjasta kiinni toisiinsa. Leikkaa puolikkaat puoliksi ja sitten vielä puoliksi. Pirskota päälle öljy, viinietikka, suola ja pippuri. Laita uuniin 175 asteeseen noin 10 minuutiksi, jotta osiot aukeavat. Uunista ottamisen jälkeen voit vielä taivuttaa niitä varovaisesti käsin, josn ne eivät ole auenneet tarpeeksi. Nosta kakun päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihana voileipäkakkupienokainen! 🙂 Kaunis kakku on saanut alleen arvoisensa kauniin tarjoilulautasen. Aina silloin tällöin on kuultu huokaus, että voileipien sijasta olisi joskus mukava juhlistaa kahvihetkeä suolaisella kakulla, ”mutta kun meitä on niin vähän!” Totta on, että reseptit on vain yleensä suunniteltu isommalle porukalle. Tämän kakun ääreen voi asettua juhlimaan pienen seurueen kanssa, jopa kaksistaan. Jos kakku ei häviä lautaselta saman tien kokonaan, niin säilyy varmasti jääkaapissa seuraavaan päivään. Kiitos tästä! 🙂