29.10.2016
Taikina:
3 munaa
1,25 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1/2 dl maitoa
2 sitruunan raastettu kuori
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sulata voi ja lisää se ja maito taikinaan. Lisää lopuksi sitruunankuori. Laita paperisia muffinssivuokia muffinssipellin koloihin ja kaada taikina niihin, tästä ohjeesta tulee noin 12 muffinssia. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Koristelu:
mustaa ja valkeaa vaniljamassaa
syötävää hopeista hilettä
hopeakuulia
Leikkaa esim. lasin avulla mustasta massasta muffinssin kokoinen ympyrä ja laita muffinssin päälle. Pirskottele päälle hilettä esim. puuterihuiskulla. Asettele sokerikuorrutteen avulla hopeisia kuulia muffinssin reunalle.
Ruusu:
Pyörittele vaniljamassasta palloja ja laita muovisen pursotuspussin väliin. Litistä pallot ja painele reunasta ohuemmaksi kuin keskeltä. Kokoa ruusut laittamalla lomittain kukan terälehtiä. Voit käyttää vettä ”liimana”.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1535 tähteä
Huikean tyylikäs leivos. Kaunis kuin koru. Hopeahelmet sopivat hienosti reunustamaan mustaa kuorrutetta ja valkoinen ruusu on koko leivoksen kruunu. 🙂