Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo liinukka

Eclair-leivokset lakritsi ”ganachella”

13.10.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_eclair_600x600.jpg

TUULIHATUT
1 ½ dl täysmaitoa (kevytmaidostakin onnistuu mainiosti)
75 g voita
1 rkl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
3 munaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Mittaa maito, voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Nosta kattila liedeltä. Lisää jauhot. Sekoita kunnes seos on tasaista. Kuumenna seosta keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista.
Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti joukkoon munat yksitellen. Lusikoi seos pursotinpussiin.
Pursota taikinasta 20 pitkulaista (n. 6 – 7 cm) (itselläni tästä taikinasta tuli 15) tankoa leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa n. 25 min tai kunnes kullanruskeita. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana.

Täyte:
lemon curd -tahnaa
kermaa 2,5-3 dl
Levitä lemon curdia ohuesti halkaistulle tuulihatulle. Vatkaa kerma vaahdoksi. (Mielestäni kerma ei kaipaa sokeria koska lemon curd on jo hyvin makeaa). Kerman saat parhaiten tuulihatun sisään pursottamalla.

Päälle:
lakritsi ganache (Kakkumonsterin ohje):
7 kpl Kick-patukoita
1 dl kermaa
nonparelleja, koristerakeita tms.
Keitä Kick-patukoita ja kermaa kattilassa kunnes seos sakenee. Lusikoi eclairien päälle ja Koristele. Olin itse hiukan kärsimätön ja lusikoin lakritsikastikkeen eclairien pinnalle melko löysänä, jolloin se valuu herkästi pois leivonnaisten päältä. Muutama minuutti odottelua olisi ehkä korjannut asian.

Kategoriat

Leivokset

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_juhannuskakku_400x400.jpgliinukkaJuhannuskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_riesling_400x400.jpgliinukkaRuusukakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_thumbnail_20190223_2004191-1_400x400.jpgliinukkaMandariinikeikauskakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_parsapiiras_400x400.jpgliinukkaParsa-savulohipiiras
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_vita_400x400.jpgliinukkaVitamiiniteeleipä
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_painauchocolat_400x400.jpgliinukkaPain au chocolat
1

Kommentit (1)

maris
Kinuskileipomo maris
14.10.2017 18:26

Aaaah, varmasti aivan ihania! Itse en ole koskaan Eclair-leivoksia tehnyt tai syönytkään, mutta pitkään olen haaveillut tekeväni. Ohjekin on ollut jo valmiiksi katsottuna. 😊 Pitäisi vaan sattua kohdalle jokin semmoinen tilanne, että olisi enemmän syöjiä paikalla. Nämä leivokset kun pitäisi ilmeisesti tarjoilla ja nauttia aika pian täyttämisen jälkeen.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa