13.10.2017
TUULIHATUT
1 ½ dl täysmaitoa (kevytmaidostakin onnistuu mainiosti)
75 g voita
1 rkl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
3 munaa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Mittaa maito, voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Nosta kattila liedeltä. Lisää jauhot. Sekoita kunnes seos on tasaista. Kuumenna seosta keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista.
Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti joukkoon munat yksitellen. Lusikoi seos pursotinpussiin.
Pursota taikinasta 20 pitkulaista (n. 6 – 7 cm) (itselläni tästä taikinasta tuli 15) tankoa leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa n. 25 min tai kunnes kullanruskeita. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana.
Täyte:
lemon curd -tahnaa
kermaa 2,5-3 dl
Levitä lemon curdia ohuesti halkaistulle tuulihatulle. Vatkaa kerma vaahdoksi. (Mielestäni kerma ei kaipaa sokeria koska lemon curd on jo hyvin makeaa). Kerman saat parhaiten tuulihatun sisään pursottamalla.
Päälle:
lakritsi ganache (Kakkumonsterin ohje):
7 kpl Kick-patukoita
1 dl kermaa
nonparelleja, koristerakeita tms.
Keitä Kick-patukoita ja kermaa kattilassa kunnes seos sakenee. Lusikoi eclairien päälle ja Koristele. Olin itse hiukan kärsimätön ja lusikoin lakritsikastikkeen eclairien pinnalle melko löysänä, jolloin se valuu herkästi pois leivonnaisten päältä. Muutama minuutti odottelua olisi ehkä korjannut asian.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Aaaah, varmasti aivan ihania! Itse en ole koskaan Eclair-leivoksia tehnyt tai syönytkään, mutta pitkään olen haaveillut tekeväni. Ohjekin on ollut jo valmiiksi katsottuna. 😊 Pitäisi vaan sattua kohdalle jokin semmoinen tilanne, että olisi enemmän syöjiä paikalla. Nämä leivokset kun pitäisi ilmeisesti tarjoilla ja nauttia aika pian täyttämisen jälkeen.