Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo liinukka

Amaretti appelsiinitwistillä

27.3.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_amaretti_600x600.jpg

200 g mantelirouhetta
2 dl sokeria
2 valkuaista
2 tl appelsiinimehua

Sekoita mantelirouhe ja sokeri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri-manteliseokseen. Mausta appelsiinimehulla. Nosta pellille leivinpaperin päälle lusikalla taikinasta haluamasi kokoisia keksejä. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougat

Kategoriat

Pikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_juhannuskakku_400x400.jpgliinukkaJuhannuskakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_riesling_400x400.jpgliinukkaRuusukakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_thumbnail_20190223_2004191-1_400x400.jpgliinukkaMandariinikeikauskakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_parsapiiras_400x400.jpgliinukkaParsa-savulohipiiras
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_vita_400x400.jpgliinukkaVitamiiniteeleipä
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17299_painauchocolat_400x400.jpgliinukkaPain au chocolat
1

Kommentit (5)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
5.6.2016 21:00

Kiitos Liinukka! 🙂 ok,eli ehkä teen sitten ensi viikonloppuna pienen testi erän ja pakastan mielenkiinnosta muutaman ihan koe mielessä. Mutta ehkä teen sitten varsinaiset pikkuleivät hyvissä ajoin ja säilytä huoneen lämmössä! 🙂

liinukka
Kinuskileipomo liinukka
5.6.2016 20:42

Hei Mari-Johanna, tästä määrästä tuli muistaakseni ainakin 50 kpl keksejä koska tein niistä aika pieniä, sanoisin vain 2-3- cm läpimitaltaan. Jos haluaa isompia, niin tulee vähemmän. Pakastettavuudesta en osaa sanoa, en ole vielä kokeillut, koska säilyivät huoneenlämmössäkin varsin mainiosti.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
5.6.2016 16:55

Hei Liinukka! Meidän rippijuhlat alkavat pikku hiljaa lähestyä, ja ajattelin että ens viikonloppuna voisin näitä tehdä koe erän. Kuinka monta pikkuleipää sait tästä määrästä? Entä kestävät pakastuksen? 🙂

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
29.3.2016 14:56

Hyviä keksiä on kyllä. Saavat nimen just siitä että maistuvat hyvin väkeviltä karvasmantelin ansiosta.

Takinaan perinteisesti kuuluu puolet normaalia mantelirouhetta ja puolet väkevää mantelirouhetta joka yleensä korvataan esanssilla tai öljyllä, sillä iso määrä voi olla myrkyllinen. Jauhotaan kuorineen niin tulee tumma väri. 🙂

Suosittelen kuitenkin jättää appelsiinimehun pois ja käyttää vain aitoa amarettoa niin saat aitoja amarettoja, sillä näin ovat vaan mantelikeksejä appelsiinimaulla jotka maistuvat silti aivan ihanilta!(kuulostan ehkä töykeeltä mutta Italialaisena tahdon vain kertoa perinteistä). 😀

Jos on tarkoitus että lapsetkin ahmii näitä niin appelsiini on aivan hyvä vaihtoehto, sillä epäilen että pitäävät keksien pistävästä mausta 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
28.3.2016 07:55

Onpas ihana kuva,vanha mummon kahvikuppi siinä ja piparit vieressä! 🙂
Hmmm,tässä voisi olla idea kesän rippijuhliin gluteenittomaksi pikku herkuksi. Näyttää tulevan suht helpolla ja ilmeisen hyviä ovat! Tämä pistetään korvan taakse muistiin ehdottomasti! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa