8.5.2016
Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voisulaa
Täyte:
6 kpl liivatelehtiä
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl pähkinä-nougat-likööriä (Greizer)
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3,5 dl kuohukermaa
Kiille:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1/2 dl kahvia
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja reunoille reunakalvo. Murskaa digestive-keksit ja sekoita joukkoon voisula.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi sokereiden kanssa. Sekoita tuorejuusto ja 2,5 dl likööriä keskenään ja yhdistä kermavaahtoon. Laita liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna loppu likööri (0,5 dl) kattilassa ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hetki ja sekoita sitten täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jäähtymään noin kolmeksi tunniksi tai yön yli.
Sekoita kiilteen ainesosat liivatelehtiä lukuunottamatta kattilassa ja keitä noin 5 minuuttia. Laita liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen ja lisää sitten kinuskiin ja sekoita. Anna jäähtyä ennen kuin kaadat kinuskin kakun päälle. Hyydytä 2 tuntia jääkaapissa. Koristele makusi mukaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiilteen lämpöisen paahteinen värisävy ja kahvinpavut/suklaarusinat koristeena näyttävät kauniilta. Täyte varmasti myös suussa sulavan herkullista. 🙂