18.1.2016
125 g voita
3 1/2 vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
1 dl kermaa
1/2 tl hiivaa
1 rkl tai oman maun mukaan Provencen yrttisekoitusta
Sekoita käsin pehmeän voin joukkoon vehnäjauhot, juustoraaste ja suola. Liuota kylmän kerman joukkoon hiiva. Lisää se voi-vehnäjauhoseokseen. Sekoita joukkoon yrtit ja sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Anna taikinan jähmettyä kylmässä noin puoli tuntia. Kaaviloi taikina leivinpaperin päällä ohueksi n. 30 X 35 cm kokoiseksi levyksi. Nosta se papereineen pellin päälle. Voitele levy munalla ja pistele se haarukalla. Jaa levy taikinapyörällä pieniksi neliöiksi ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Irroita keksit toisistaan veitsellä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
(Reseptin alla oleva ”Suolaiset pikkuleivät” -kategorialinkki ei btw toimi.)