Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kermaa ja mustapippuria

Piparitalo pohjarakenteilla

19.12.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9181_IMG_4531_600x600.jpg

IMG_4536 Raaka-aineet:
1 kg piparkakkutaikinaa(tai no 0,7kg riittää, jos onnistuu täydellisesti eikä esim.polta yms. yhtään palaa. Itse tein taloon kahdet osat.Tänävuonna kaupan taikinasta ensi vuonna sitten toivottavasti omasta)

4 valkuaisen annos marenkeja
punaisia pitkiä lakuja 4 kpl(salaojat)
punaista lakritsiremmiä 4 m(seinät)(http://www.kinuskikissa.fi/ripustettavat-piparkakkutalot/)
ranskanpastilleja
punaisia karkkeja(katon päällä)
2 tikkaria n.10g (lampi ja ikkunat http://www.kinuskikissa.fi/pakkasukon-piparkakkutalo/)
tomusokeria
sokeria 2dl ja siirappia 2 rkl (4:nä eri annoksena piparikakun osien liimaamiseen ja pilareiden ja paalujen liimaamiseen kiinni alustaan)

2 annosta riisimurokeksejä(http://www.pullahiiri.com/2013/08/riisimurotikkarit-ja-koristepohdintaa.html)

Eli

160g vaahtokarkkeja
2rkl vettä
14 dl riisimuroja(yhdestä normaalista paketista jäi vielä  yli)
ruokaöljyä(n.1 dl)( suurin osa ei imeydy leivonnaisiin)
noin 400 g suklaata (290 g valkosuklaata+ 100g taloussuklaata)

”Öljyä mikronkestävä kulho hyvin. Mittaa vaahtokarkit sekä vesi kulhoon ja sulata vaahtokarkkeja aina välillä sekoitellen öljytyllä lusikalla. Kun vaahtokarkit ovat täysin sulaneita, lisää joukkoon riisimurot. Sekoita massa sekaisin ja kaada öljytylle leivinpaperille. Kun seos on sen verran jäähtynyt, että sitä on mukava käsitellä, niin sekoittele ja puristele massaa tiiviiksi levyksi. Käytä leivinpaperia apuna ja tiivistä massa levyksi. Anna levyn jäähtyä. Leikkaa jähmettynyt levy sopivan kokoisiksi paloiksi ja muotoile pilareita ja paaluja haluamasi muotoisiksi”. Näitä voi myös katkaista ja muotoilla uudelleen pilareiksi painenemalla, koska tarttuvat hyvin toisiinsa.

Sulata suklaa ja dippaa kokonaisina tai valele pilarit/paalut suklaalla. Itselläni paalut eivät kestäneet dippausta, mutta niistä tulee vahvat, kun suklaa on sulanut.
Yritin tehdä anturasta ja stabilointipilareista aidomman(harmaamman) värisiä laittamalla sekaan haganolin salmiakkimixeriä kylmänä, mutta se oli tietenkin virhe, koska suklaa muuttuu tunnetusti rähmäksi kylmän nesteen ansiosta. Sain kuitenkin värjätytkin suklaat paineltua pilarien päälle. Myöhemmin myös onnistuimme kaatamaan salmiakkimixerin lattialle ja koko keittiö oli sen jälkeen siinä. Uskomatonta kuinka pitkälle se voikaan lentää.

Kokoamisjärjestys oli seuraava:
1. Koristelin piparkakkutalon
2. Liimasin osat yhteen sulalla sokerilla ja siirapilla
3. Mittasin, että pilarit ja paalut olisivat olleet saman pituisia(eivät ihan ole, koska osa on vinossa).Pintamaa ylösalaisin ja liimasin siihen sulalla sokerilla ja siirapilla pilarit ja paalut. Poltin kämmenen. Ei kannata kannella osia ympäriinsä, vaan siirtää sokeri lähelle.
4. Liimasin salaojakaivot(tummat möykyt) kiinni anturaan ja pintamaahan.
5. Salaojat kiinni salaojakaivoihin
6. Nostin piparitalon pintamaan päälle samaan kohtaan anturan ja paalujen kanssa
7. Kokosin kuuset marengeista
8. Ponttiseinä on oma palansa eikä kiinni missään.

Ensi vuonna sitten lisää erilaisia pohjarakenteita ja ehkä rakennus hieman vähemmän vinoon:)

 

 

 

Ainesosat

Vaahtokarkki

Kategoriat

Piparkakkutyöt

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9181_IMG_4531_400x400.jpgKermaa ja mustapippuriaPiparitalo pohjarakenteilla
3

Kommentit (3)

Kermaa ja mustapippuria
Kinuskileipomo Kermaa ja mustapippuria
19.12.2015 16:44

Kiitos tervetulotoivotuksesta ja vinkeistä! Hieman vielä harjoittelua tämän käytön kanssa minulla. En saanut tätä kätevästi siirrettyä, joten laitoin nyt ohjeet. Eipähän tarvitse itse lähteä ensi vuonna alusta asti miettimään kaikkea ja hölmöillä samoissa asioissa. Ideahan tässä lähti juurikin siitä, että saataisiin kerrankin pohjarakenteet näkyviin, kun ei niitä oikeassakaan elämässä juuri nähdä. Kyllähän moni piparitalo on koristeltu lähinnä ulkoapäin, että odotan innolla Vanillacherryn sisustettua versiota.

Vanillacherry
Kinuskileipomo Vanillacherry
18.12.2015 18:16

Tosi symppis piparitalo sinulla, taidan itse heti kopioida tämän keittiön puolelle, niin saisin ammattiosaamista omaan kotikeittiöönkin (olen sisustusarkkitehti ammatiltani) 😉 Mukavaa joulunaikaa sinne ja tervetuloa mukaan! 🙂

Kinuskiemo
18.12.2015 10:44

Hieno homma, että ihka uusi leipomo on avannut ovensa. Tervetuloa meidän herkuttelijoiden joukkoon! 🙂 Tutustu meihin kommentoimalla, kyselemällä ja vastailemalla, ja tutkimalla, mitä kaikkea Kinuskikissan sivustolta löytyy. Leipomosi avasi ovensa sopivasti jouluksi, ja oletkin tehnyt komean jouluaiheisen piparitalorakennelman jykevine pohjarakenteineen.

Sinulle uutena leipomonomistajana haluan vinkata etusivun Kinuskigallerian ja Kinuskileipomoiden erosta. Kinuskileipomoiden uusimmat reseptit –otsikon alle (etusivulla) kuuluvat leivonnaisten reseptit kuvan kanssa (tai ilman). Kinuskigallerian uusimmat otokset-otsikon alle taas laitetaan pelkkiä kuvia leivonnaisista + lyhyt kuvaus ilman reseptiä.

Elikkä tämä sinun piparitalosi johdantoineen olisi hyvä siirtää tuonne ”Gallerian otoksiin”. Tai jos sinulla sattuu olemaan tallella myös resepti, niin lisää se, ja silloin oikea paikka on juuri tämä nykyinen. Joku leipoja osaisi tehdä samanlaisen rakennelman sinun reseptisi perusteella.

Hyvää joulun odotusta sinulle! Hauska, että olet mukana! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa