26.1.2014
Brownie pohja+kansi
200g voita
200g tummaasuklaata
200g valkosuklaata
100g cashewpähkinöitä
4 kananmunaa
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl fariinisokeria (Dansukker)
1.sulata tummasuklaa ja voi keskenään kattilassa.
2.sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä kulhossa.
3.vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4.kaada suklaavoiseos sekä jauhot munasokerivaahtoon ja sekoita varovasti.
5.Lisää lopuksi paloitellut valkosuklaa kuutiot ja rouhitut cashewpähkinät.
6.Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada seos sille.Levitä tasaiseksi levyksi.
Paista 200-asteessa noin 15 minuuttia.
7.Anna jäähtyä hyvin ennen kuutioiksi leikkaamista.
Maapähkinävoi-mascarpone täyte
1,5 dl maapähkinävoita
5 rkl voita
1,5 dl tomusokeria
mascarpone rs
1.vatkaa maapähkinävoi,voi ja tomusokeri kuohkeaksi.Lisää mascarpone ja vatkaa vielä 1-2 min.
2.Leikkaa brownielevy samankokoisiksi neliöiksi.Puolet neliöistä ovat kansiosia ja puolet pohjaosia.Voit halutessasi
tehdä pienellä muotilla kuvion kansiin,joka myöhemmin täytetään suklaatryffelikuorrutteella.
3.Levitä täytettä jäähtyneille pohjaosille ja nosta kunkin päälle kansiosa.Laita jääkaappiin kuorrutuksen teon ajaksi.
Suklaatryffelikuorrutus
150 g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
(1/4 dl mustaherukka tiivistettä)
1.Kiehauta kerma kattilassa ja lisää suklaat.Sekoita kunnes suklaat ovat sulaneet.Tarvittaessa nosta takaisin lämpimälle liedelle ja
sekoittele.Voit lisätä tasaiseen massaan lopuksi mustaherukkatiivisteen jos haluat.
2.Nostele kuorrutetta kansien päälle ja jos olet painanut pienellä muotilla kansiin kuviot voit nyt täyttää ne kuorrutteella.
3.Koristele halutessasi esimerkiksi hunajapaahdetuilla tai tavallisilla suolapähkinöillä.
4.Nosta vielä jääkaappiin ja anna kuorrutteen hieman kovettua.Nauti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Moikka Marikaliini!:))
Minä käytin pohjassa suolattuja mutta olen tehnyt myös suolattomilla,eikä
Maussa ollut suurta eroa eli oman maun mukaan!