28.3.2014
taikina:
500g vehnäjauhoja
50g sokeria
40g pehmeää voita
2 kananmunaa
2 tl suolaa (n.7g)
14 g kuivahiivaa
1,5 dl lämmintä maitoa
1,4 dl vettä
kuorrute:
200g mansikka tomusokeria
5 rkl kylmää vettä
Täytteeksi:
2 dl kuohukermaa
mansikkahilloa
n.75-100 g tomusokeria päälle sirotteluun
ohje:
1.Kun teet taikinan, laita kaikki ainekset isoon kulhoon lukuunottamatta neljännesosaa vedestä.Sekoita kädellä ja lisää loppu vesi , vaivaa palloksi.jätä 4 minuutiksi rauhaan.
2.nosta taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa ja vääntele taikinaa noin 10 minuuttia kunnes se on pehmeää ja elastista.Peitä taikina ja kohota lämpimässä noin 1 tunti.
3.Lämmitä uuni 220 celsiukseen.
4. Jaa taikina 12 yhtä suureen osaan ja pyörittele pitkuloiksi.Laita pitkulat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kohota noin 40 minuuttia.
5.Paista noin 10 minuuttia ja jäähdytä.
6. Halkaise pitkulat puoliksi ja sitten valmista kuorrute: sekoita vesi nopeasti tomusokerin kanssa sekaisin, kasta iced fingers’n kannet kuorrutteeseen.
7. Täytä : pursota kermavaahtoa alimmaiselle kannelle ja annostele päälle mansikka hilloa/tuoreita marjoja tai halutessasi vaikkapa molempia. Nosta sitten kuorrutettu kansiosa päälle.
8. Voit lopuksi sirotella päälle tomusokeria ohueksi hunnuksi.
9. Nauti! Säilytä jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä