29.10.2013
Taikina:
200 g voita
2,5 dl sokeria
1 rkl vanilijasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
1 muna
raesokeria
Pehmitä voi mikrossa lähes kokonaan sulaksi.
Sekoita voin joukkoon muut aineet. Sekoittamiseen voi käyttää esim. puulastaa.
Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä jokaisesta osasta pötkö, jonka pituus on sama kuin uunipellin leveys.Nosta pötköt riviin pellille ja painele noin sentin paksuisiksi.
Voitele levyt munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Levyjen pitää olla vielä pehmeitä uunista nostettaessa.
Kun otat pellin uunista leikkaa levyt heti viipaleiksi. Leikkaaminen kannattaa tehdä terävällä veitsellä painamalla.
Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä ennen kuin nostat ne tarjolle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tykkään tästä leipomosta. Täällä pääsee vähän helpommalla. Ei tarvitse upottaa käsiään kyynärpäitä myöten taikinaan. Taidankin tekaista näitä pikku- tai isoon jouluun. Lisää tällaisia reseptejä, pliis. 🙂