5.8.2015
Taikina:
280 g spelttijauhoa
170 g voita
100 g sokeria
noin 5 g leivinjauhetta
2 munankeltuaista
Marenki herukoille:
5 munanvalkuaista
hiukan oikeaa vaniljaa
400 g puuteri sokeria
500g punaherukoita putsattuna
Ohjeet:
putsaa herukat ja huuhtele nopeasti
Sekoita kulhossa jauho,voi,sokeri,leivinjauhe ja munankeltuaiset tasaiseksi taikinaksi.Laita taikina hetkeksi jääkaappiin lepäämään.
Lämmitä uuni 180 °c,ylä- ja alalämpö
Ota taikina jääkaapista ja kauli se vuoan muotoiseksi.
Aseta taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista kunnes pohja on kullankeltainen.Ota pois uunista ja anna jäähtyä.
Odotellessasi pohjan jäähtymistä vatkaa munanvalkuaiset ,vanilja ja sokeri kovaksi vaahdoksi.Kaada herukat marengin sekaan ja sekoita varovasti nostellen.Kaada marenki-herukka seos pohjan päälle ja paista kiertoilmalla,160°c noin 25 minuuttia kunnes marenki on ottanut vähän väriä.
P.S
Voit käyttää pakastettuja herukoita myös mustaherukat tai vadelmat ovat herkullisia tässä tortussa.Uskon että karpalot tai puolukat voisivat olla myös toimia herukoiden sijaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
@Eve,kiva että maistui.On muuten minunkin suosikki piirakkani.