Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Frommygardenintomykitchen

Ribiselnkuchen..Ai että mikä? No punaherukkatorttu!

5.8.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21230_DSC08591_600x600.jpg

Taikina:

280 g spelttijauhoa
170 g voita
100 g sokeria
noin 5 g leivinjauhetta
2 munankeltuaista

Marenki herukoille:

5 munanvalkuaista
hiukan oikeaa vaniljaa
400 g puuteri sokeria
500g punaherukoita putsattuna

Ohjeet:

putsaa herukat ja huuhtele nopeasti
Sekoita kulhossa jauho,voi,sokeri,leivinjauhe ja munankeltuaiset tasaiseksi taikinaksi.Laita taikina hetkeksi jääkaappiin lepäämään.
Lämmitä uuni 180 °c,ylä- ja alalämpö
Ota taikina jääkaapista ja kauli se vuoan muotoiseksi.
Aseta taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista kunnes pohja on kullankeltainen.Ota pois uunista ja anna jäähtyä.

DSC08563

Odotellessasi pohjan jäähtymistä vatkaa munanvalkuaiset ,vanilja ja sokeri kovaksi vaahdoksi.Kaada herukat marengin sekaan ja sekoita varovasti nostellen.Kaada marenki-herukka seos pohjan päälle ja paista kiertoilmalla,160°c noin 25 minuuttia kunnes marenki on ottanut vähän väriä.

P.S

Voit käyttää pakastettuja herukoita myös mustaherukat tai vadelmat ovat herkullisia tässä tortussa.Uskon että karpalot tai puolukat voisivat olla myös toimia herukoiden sijaan.

Ainesosat

Herukka/viinimarjaPuolukka/karpaloVadelma

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonPähkinätön

Kategoriat

KahvikakutKesäKlassikotMakuja maailmaltaMarenkikakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21230_DSC08591_400x400.jpgFrommygardenintomykitchenRibiselnkuchen..Ai että mikä? No punaherukkatorttu!
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21230_tomaatti_400x400.jpgFrommygardenintomykitchenNeljän juuston piirakka tomaatilla ja Jamon Serrano kinkulla
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21230_image57_400x400.jpgFrommygardenintomykitchenHelppo mustikka vadelma jäätelökakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21230_image11_400x400.jpgFrommygardenintomykitchenMustikka Buchteln
8

Kommentit (5)

Frommygarden
Kinuskileipomo Frommygarden
13.8.2015 11:46

@Eve,kiva että maistui.On muuten minunkin suosikki piirakkani.

Eve
13.8.2015 11:06

Aivan suunnattoman herkullinen resepti, vei kielen mennessään! Tein piiraan suoraan tavalliseen pyöreään piirakkavuokaan ja oli ihan sopiva satsi. Kiitos reseptistä, tästä tuli uusi lemppari 🙂

Frommygarden
Kinuskileipomo Frommygarden
7.8.2015 11:41

On tomusokeria..Anteeksi..Käänsin taas kerran saksasta suoraan Suomeksi 😀 Kertokaa sitten kuinka onnistui ja toivottavasti maistuu!

soja
Kinuskileipomo soja
7.8.2015 11:25

voi että, mikä ihanuus! minä herukoiden ystävänä kyllä kokeilen =) Onko tuo puuterisokeri siis tomusokeria?

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
6.8.2015 10:56

Kyllä on herkullisen oloinen torttu. Punaherukat ovat mukavan kypsän näköisiä jo pensaassa niin monille varmasti hyötyä tällaisesta ohjeesta. Taidanpa itse kokeilla ensi viikolla oman syntymäpäivän kunniaksi.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa