Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Frommygardenintomykitchen

Mustikka Buchteln

27.7.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21230_image11_600x600.jpg
  • 150 ml lämmintä maitoa
  • 5 g kuivahiivaa
  • 40 g sokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 80 g voi sulaa
  • ½ teelusikallista vaniljaa
  • ¼ teelusikallinen suolaa
  • 325 g speltti jauhoa

Tarvitset myös:

  • 0,5-1 dl mustikoita
  • 3 rkl voita vuuan ja Buchtelnien voitamiseen
  • puuterisokeria koristeluun

Ohjeet

  1.  Sekoita hiiva haaleaan maitoon ja anna käydä noin 10 minuuttia.
  2. Lisää loput aineet sekoittaen maidon joukkoon.Sekoita kunnes taikina irtoaa kulhosta. Ja alusta taikina.
  3. Taikina on löysää mutta älä lisää siihen enää jauhoja.Anna nousta rauhassa liinan alla ainakin 30 minuuttia. Useampi kohotus lopputulos on kuohkeampi

Ota taikina kulhosta jauhotetulle työ alustalle. Jaa taikina 10-12 samankokoiseen osaan. Peitä palat mitä et heti käytä jotteivät ne kuivu.

image

Pyöritä taikinasta palloja. Litistä pallo kämmenelle ja venyttele noi 15cm läpimitaltaan olevaksi litteäksi ympyröiksi.Pidä keskusta hieman paksumpana kuin reunat.

Laita yksi ruokalusikallinen mustikoita aihion keskelle,ole varovainen ettei tule liikaa koska sitten on vaikea sulkea Buchteln.Nostele tai nipistele taikina pallo kiinni. Ole huolellinen ettei mitään jää auki. Muuten paistettaessa mustikoiden neste valuu ulos.

imageimage

Laita valmis Buchteln suljettu puoli alaspäin voideltuun vuokaan. Tee loput Buchteln valmiiksi.

Sulata noin 3 rkl voita.Tarvitset tätä voiteluun. Voitele Buchtelnit.

image

Anna nousta 20-30 minuuttia liinan alla ja paista 180°c keskilämmöllä 20-25 minuuttia kunnes Buchteln ovat kullankeltaisia.

image10
Anna jäähtyä 5-10 minuuttia, koristele tomusokerilla ja tarjoa vaniljakastikkeen kera. Mahlzeit! 

Ainesosat

Mustikka

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioPähkinätön

Kategoriat

KesäMakuja maailmaltaPullat, munkit ja donitsit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21230_DSC08591_400x400.jpgFrommygardenintomykitchenRibiselnkuchen..Ai että mikä? No punaherukkatorttu!
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21230_tomaatti_400x400.jpgFrommygardenintomykitchenNeljän juuston piirakka tomaatilla ja Jamon Serrano kinkulla
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21230_image57_400x400.jpgFrommygardenintomykitchenHelppo mustikka vadelma jäätelökakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21230_image11_400x400.jpgFrommygardenintomykitchenMustikka Buchteln
8

Kommentit (8)

Frommygarden
Kinuskileipomo Frommygarden
28.7.2015 19:28

Mutta voin korjata tuohon 1dl. Voihan niitä jäljelle jääneitä vaikka käyttää koristeluun tai tehdä mustikkamaidon. 🙂

Frommygarden
Kinuskileipomo Frommygarden
28.7.2015 19:25

😀 Ei ole virhe koska sinne sisälle tosiaan tulee vain yksi ruokalusikallinen niitä mustikoita.Maksimissan 1,5 rkl. Sitä pullaa ei saa kiinni jos siihen laittaa liikaa marjoja. Kokeilin nimittäin isommalla määrällä ensin eikä onnistunut.Tietysti jos käyttää puska mustikkaa mitä täällä on paljon niin silloin se määrä on varmaan lähempänä 1dl.

Kinuskiemo
28.7.2015 19:18

Muuten, onko mustikoiden määrässä mahdollisesti virhe? 1/2 dl on aika vähän!

Kinuskiemo
28.7.2015 18:40

Hauskan näköinen ja yllättävä kätkö, siellähän on piilossa mustikoita! Kiva saada tuulahdus itävaltalaista pullamuotia sivustolle.

Olet avannut leipomosi mukavan erilaisella marjareseptillä. Toivottavasti saamme nähdä leipomosi hyllyillä lisääkin sikäläisiä herkkuja.
Iloisesti tervetuloa joukkoomme, uusi leipuri! 🙂

Frommygarden
Kinuskileipomo Frommygarden
28.7.2015 12:41

Kiitos kovasti. Noissa voi sitten käyttää täytteenä ihan mitä tahansa hedelmää tai hilloa. Täällä olen saanut noita mm. nugaalla,kirsikoilla ja luumuilla täytettyinä.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
28.7.2015 12:22

Mukava saada ohje ulkomaan herkusta. Mustikoita kertynyt mukavasti pakkaseen niin tätä ohjetta taidankin testata, kun saadaan ensin esikoisen synttärijuhlat juhlittua ja palattua arki leivontaan.

Frommygarden
Kinuskileipomo Frommygarden
28.7.2015 08:56

Kiitos Mari-Johanna 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
28.7.2015 08:53

Tervetuloa uuden leipomon omistaja leivonta tiimiin mukaan! 🙂 Sinun leipomosi nimi on ensinäkemältä niin hassu,että kuvittelin siinä olevan vain pelkkiä kirjaimia peräkkäin (ja mietin itsekseni,että miten muistat kaiken ) mutta kun sitten oikein aloin sitä tavata, niin järkihän siinä nimessä on. 🙂 Myös ohjeesi kuulostaa varsin maukkaalta,ihanaa saada tänne perinneleivonnaisia muista maista! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa