2.1.2015
n 9kpl. Pullapojista siis tulee aika isoja
Pullataikina
2 1/2 maitoa
1/3 pkt hiivaa
1/2 dl sokeria
1 tl kaardemummaa
1 tl kanelia
4-6 dl jauhoja
2 rkl öljyä tai juoksevaa margariinia
rusinoita koristeluun
Sekoita kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, sokeri ja mausteet. Lisää taikinaan n.3 dl jauhoja ja vatkaa puuromaista seosta lusikalla parin minuutin ajan. Lisää tämän jälkeen jauhoja vähitellen kädellä vaiveten, kuunes taikina alkaa juuri irtoamaan kulhosta, lisää tässä vaiheessa öljy taikinaan. Lisää taikinaan jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa, taikina saa jäädä aika pehmeäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa 30. min tai kunnes se on kaksinkertaistunut.
Vaivaa taikinaa hetki jauhotulla pyödällä ja jaa se kymmeneen osaan (yhdestä osasta valmistuu päät) Pyöritä osista pitkiä pötköjä ja leikkaa pötkön kumpaakin päähän viilto, muodostaen pullapojan kädet ja jalat. pyörittele pienestä taikina määrästä pää ja liitä se hyvin kiinni. Anna taikinan vielä nousta pellillä sillä aikaa kun uuni kuumenaa. Lisää rusinoista koristeeksi silmät, suu ja napit. Paista 225. asteessa 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi miten kaunis ja liikuttava tarina. Tuli tippa silmään. Sinulle jäi kaunis muisto mummosta ja maukas ja herkullinen jouluinen pullaperinne. Pullapoikia leipoessasi saa mummo sinulta aina rakkaan ajatuksen.
Leivoit pulskat ja pontevat pullapojat. 🙂