3.9.2014
Pohja
100g leivonta margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
500g maitorahkaa
2 munaa
1dl sokeria
puolikkaan sitruunan mehu
nektariinisose:
4 nektariinia
yhden appelsiinin mehu
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. sekoita taikina nopesti tasaiseksi ja laita elmukelmun välissä jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.
Valmista sillä aikaa nektariini sose
Kuori ja pilko nektariinit ja laita kattilaan, purista päälle appelsiinin mehu. Keitä nektariineja miedolla lämmöllä kunnes ne ovat täysin pehmeitä. Murskaa nektariinit haarukalla ja jätä seos jäähtymään.
Sekoita maitorahka ja munat keskenään. Lisää joukkoon sokeri, sitruunan mehu ja nektariini seos.
Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta ympyröitä muotilla tai nurinpäin käännetyllä juomalasilla. Ohenna sen jälkeen ympyröitä kaulimen avulla mahdollisen ohuiksi soikioiksi. Laita soikioihin noin ruokalusikallinen täytettä ja rypytä taikina karjalan piirakoiden tapaan.
Paista piirakoita 200 asteessa uunin keskitasolla 25-30 minuutti. Anna piirakoiden jäähtyä kunnolla ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään muutaman tunnin ajaksi tai mielellään yön yli.
Vinkkejä
voit käyttää nektariinin tilalla myös persikoita tai muita hedelmiä
Täytteen voi tehdä myös pelkällä sitruunalla, käytä tässä tapauksessa kokonaisen sitruunan mehu. Tällöin täytteesen kannattaa myös lisätä 100g valkosuklaata.
Voit lisätä täytteeseen muutenkin valkosuklaata (100g) jos haluat sen rakenteesta ”puuromaisemman”
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Nopeasti katsottuna oli hyvinkin karjalanpiirakan näköä! Rahkasta, sitruunasta ja nektariinista tulee varmasti raikas täyte 🙂