12.10.2015
Pohjat
Vesi 2 dl
voi 75g
fariinisokeri 5g ( 1rkl)
vehnäjauho 100G (n.1 1/2 dl)
munia 3kpl
Kiehauta vesi, voi ja sokeri . Lisää vehnäjauhot voimakkaasti sekoittaen niin, että massa irtoaa kattilan reunoilta. Vatkaa jääkaappikylmät kananmunat yksitellen taikinaan. Levitä pellilleille kolme ohutta ympyrää ( a`18cm ) ja paista 200c:ssa noin 20 min. Pohista tulee ennen uuniin menoa siis todella ohuita, mutta ne kohoavat kyllä uunissa.
Täytteet
Kinuskikerma ja omenasosa kannattaa kumpikin valmistaa jo edellisenä päivänä. Itse unohdin kinuski kerman keiton mutta jäähdytys vesihauteessa ja hetki pakkasessa hoitivat asian.
omenasose
500g omenia
1rkl vettä
8g ( 1rkl) sokeria
Laita kaiki ainekset kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia tai kunnes omenan ovat täysin pehmenneet. Soseuta omenat ja anna jäähtyä
Kinuskitäyte
1 1/2 dl vispikermaa
40g ( 1dl) fariinisokeria
125g maitorahkaa
Kiehauta kerma ja fariinisokeri kattilassa, anna kylmettyä jääkaappikylmäksi. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon myös rahka vatkaten.
appelsiinitäyte
1 dl vispikermaa
100g viola appelsiinirahkaa
125g maitorahkaa
Vatkaa kerma vaahdoksi. lisää loput aineet ja vatkaa tasaiseksi.
Kakun kokoaminen
Laito ensimmäisen pohjan päälle puolet omenasoseesta ja kinuski täyte. Lisää toinen pohja ja sen päällä loput omena soseesta ja appelsiinitäyte. Lisää viimeinen pohja ja koristele halutessasi muutamalla palalla sulatettua tummaa suklaata.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Oletpas kekseliään leivonnaisen kehitellyt, herkulliselta vaikuttaa 🙂