13.11.2018
Pohja:
3 munaa
1.5 dl sokeria
1 dl perunajauhoa
0.5 dl kaakaojauhetta
Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
4 liivatetta
Tilkka vettä
Herukkakinuski:
100 g herukoita (voit myös sekottaa joukkoon esim mustikkaa tai puolukkaa)
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
Ohje:
1. Valmista pohja. Vaahdota muna & sokeri. Siivilöi vaahtoon perunajauho & kaakaojauhe. Kaada pellille. Paista 200 asteessa 6-7 minuuttia.
2. Valmista kinuski. (Voi tehdä etukäteen jo edellisenä päivänä) Kiehauta kerma ja sokeri ja keitä hetki. Lisää herukat ja keitä 2-3 minuuttia kunnes seos paksunee.
3. Valmista täyte. Vatkaa kerma, sokerit ja tuorejuusto löysähköksi vaahdoksi. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuutin ajan. Purista liivatteista vesi ja liota ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää ne täytteeseen. Jaa täyte kahtia ja yhdistä toiseen puoleen herukkakinuski.
4. Leikkaa pellillä olevasta pohjasta hieman kakkuvuokaasi pienempi ympyrä. Laita se irtopohjavuoan pohjalle. Kaada päälle ensin kinuskituorejuustotäyte. Leikkaa sitten toinen ympyrä välipohjaksi. Kaada sitten päälle vaniljatäyte.
5. Anna hyytyä jääkaapissa ja koristele. Itseltäni jäi yli tuota herukkakinuski täytettä, joten säästin sitä pursotuksiin. Lisäksi koristelin kakkua kuivatulla mustikalla ja karkeilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Toitpa tarjolle raikkaan, pirteästi kaksivärisen kakun näyttävin ruusukkein ja suklaaraidoin. Kakun näppärä ”kaksipohjaisuus” tukevoittaa varmasti rakennetta ja herukkakinuski on kiva, maukas erikoisuus. 🙂