Kinuskileipomo C.A.N

Kategoria: Kakkupohjat,  Kakunkuorrutteet,  Syksy,  Täytekakut Nähty 1592 kertaa
 
13.10.2017
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTI


Jospa pitkästä aikaa saisi aikaiseksi kuvan ja reseptinkin tänne. Paljon muutakin on toki tullut leivottua, mutta jotenkin on vain leipomon päivittäminen jäänyt.
Tovi sitten tein ihan vain ystävieni ja arkipäivän iloksi tällaisen suklaisen drip caken syksyisellä teemalla. En ole aiemmin tehnyt oikeastaan minkäänlaista kreemipintaa kakkuun enkä myöskään kokeillut tuota drip caken ideaa eli kuorrutteen valuttamista. Hetken googlailtuani ja hyvät ohjeet löydettyäni päätin uskaltaa kokeilla ja onnistuinkin molemmissa!
Kakku sai yllättävänkin paljon kehuja maustaan, joten täytekin osui kohdalleen. Mikäs sen mukavampaa kuin tarjoilla ystäville jotain hyvää. 🙂

POHJA:
Neljän munan suklainen pohja. Levykakkupohja

KOSTUTUS:
Maitoa

TÄYTE:
2 dl vispikermaa
200g kinuski-tuorejuustoa
sokeria
300g omenamarmeladia

KAAKAOKREEMI:
125g voita
2,25 dl tomusokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1rkl maitoa

SUKLAAKUORRUTE: Suklaaputouskakku

Paistetusta levypohjasta sai juuri ja juuri viisi pyöreää pohjapalaa (halk. n. 15cm). Täytettä varten vaahdotin sokerilla makeutetun vispikerman ja lisäsin vaahdon joukkoon tuorejuuston. Kokosin kakun suoraan tarjoilulautaselle. Täytekermaseoksen päälle levitin aina marmeladia.

Kreemiä varten vaahdotin voita hetken ja lisäsin tomusokerin pienissä erissä. Vaahdotin seosta noin 8min, kunnes se muuttui kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisäsin joukkoon maidon, jotta kreemi hieman notkistui, mutta tätä ei välttämättä olisi edes tarvinnut. Kreemi oli melko notkeaa jo muutenkin ja sen levittäminen olisi onnistunut ilman maitoakin, mutta ei tuosta maitotilkasta haittaakaan ollut. Levitin kreemiä kakun päälle ja reunoille ensin ohuelti, jotta reunat ja pohjan ”irtopalat” sai kuriin. Sitten levitin kreemiä paksumman kerroksen päälle ja annoin sen jähmettyä yön yli jääkaapissa.

Suklaakuorrute-ohjeella kuorrutteesta tuli koostumukseltaan juuri sopiva ja se oli helppo valuttaa kakun päälle.