13.10.2017
POHJA:
Neljän munan suklainen pohja. Levykakkupohja
KOSTUTUS:
Maitoa
TÄYTE:
2 dl vispikermaa
200g kinuski-tuorejuustoa
sokeria
300g omenamarmeladia
KAAKAOKREEMI:
125g voita
2,25 dl tomusokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1rkl maitoa
SUKLAAKUORRUTE: Suklaaputouskakku
Paistetusta levypohjasta sai juuri ja juuri viisi pyöreää pohjapalaa (halk. n. 15cm). Täytettä varten vaahdotin sokerilla makeutetun vispikerman ja lisäsin vaahdon joukkoon tuorejuuston. Kokosin kakun suoraan tarjoilulautaselle. Täytekermaseoksen päälle levitin aina marmeladia.
Kreemiä varten vaahdotin voita hetken ja lisäsin tomusokerin pienissä erissä. Vaahdotin seosta noin 8min, kunnes se muuttui kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisäsin joukkoon maidon, jotta kreemi hieman notkistui, mutta tätä ei välttämättä olisi edes tarvinnut. Kreemi oli melko notkeaa jo muutenkin ja sen levittäminen olisi onnistunut ilman maitoakin, mutta ei tuosta maitotilkasta haittaakaan ollut. Levitin kreemiä kakun päälle ja reunoille ensin ohuelti, jotta reunat ja pohjan ”irtopalat” sai kuriin. Sitten levitin kreemiä paksumman kerroksen päälle ja annoin sen jähmettyä yön yli jääkaapissa.
Suklaakuorrute-ohjeella kuorrutteesta tuli koostumukseltaan juuri sopiva ja se oli helppo valuttaa kakun päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
ihanalta ja muhkealta näyttää! Ja hienosti on kuorrutus ja koristelut onnistuneet, tuolla sopii herkutella!
Meillä onkin omenamarmeladi lasten suosikkia, mutta tullut vain aamupuuroon tai paahtoleivälle laitettua. Pitääkin tämä suklaakakku idea pitää mielessä.