8.6.2016
POHJA:
Kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja.
KOSTUTUS:
Maitoa ja vaniljasokeria.
TÄYTE:
2,5 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mustikoita
200 g valkosuklaata
7 liivatelehteä
0,5 dl kiehuvaa vettä
KORISTELU:
2,5 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata
valkoista ja mustaa sokerimassaa
TOIMI NÄIN:
Valmista pohja kinuskikissan ohjeen mukaan ja leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata valkosuklaa ja soseuta mustikat.
Vaahdota vispikerma. Lisää kerman joukkoon notkistettu tuorejuusto ja rahka. Tämän jälkeen vatkaa joukkoon varovasti jäähtynyt suklaasula ja mustikkasose. Lopuksi sulata pehmenneet liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää ohuena nauhana rauhallisesti vatkaten täytteeseen. Laita täyte vähäksi aikaa jääkaappiin jähmettymään.
Sekoita vaniljasokeri maidon joukkoon ja kostuta kakun pohjapala. Levitä päälle puolet hyytyneestä täytteestä ja nosta päälle seuraava kakkupala. Kostuta ja levitä päälle loput täytteestä. Nosta päälle kansipala ja kostuta se.
Sulata tumma suklaa. Vaahdota vispikerma ja lisää vajaa puolet suklaasulasta vaahdotuksen alussa kerman joukkoon. Levitä suklaakerma kakun pinnalle ja ohuelti myös kakun reunoille. Pursota loppu suklaasula kakun päälle ”vuosirenkaiksi”.
Valmista sokerimassasta koivukuvio Kinuskikissan upotuskuviointitekniikalla kakun reunoille. Koristele.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos 😃