Kinuskileipomo C.A.N

Kategoria: Kesä,  Täytekakut Nähty 60578 kertaa
 
08.06.2016
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTI60-vuotias koivun kanto.


Anoppi täytti eilen pyöreitä vuosia ja pyysi minua tekemään kakun. Olin jo pitkään halunnut kokeilla jossain näkemääni koivukakkua ja mikäs sen parempi tilaisuus kuin tämä alkukesään sijoittuva juhla!

POHJA:
Kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja.

KOSTUTUS:
Maitoa ja vaniljasokeria.

TÄYTE:
2,5 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mustikoita
200 g valkosuklaata
7 liivatelehteä
0,5 dl kiehuvaa vettä

KORISTELU:
2,5 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata
valkoista ja mustaa sokerimassaa

TOIMI NÄIN:
Valmista pohja kinuskikissan ohjeen mukaan ja leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata valkosuklaa ja soseuta mustikat.
Vaahdota vispikerma. Lisää kerman joukkoon notkistettu tuorejuusto ja rahka. Tämän jälkeen vatkaa joukkoon varovasti jäähtynyt suklaasula ja mustikkasose. Lopuksi sulata pehmenneet liivatteet kiehuvaan veteen ja lisää ohuena nauhana rauhallisesti vatkaten täytteeseen. Laita täyte vähäksi aikaa jääkaappiin jähmettymään.

Sekoita vaniljasokeri maidon joukkoon ja kostuta kakun pohjapala. Levitä päälle puolet hyytyneestä täytteestä ja nosta päälle seuraava kakkupala. Kostuta ja levitä päälle loput täytteestä. Nosta päälle kansipala ja kostuta se.

Sulata tumma suklaa. Vaahdota vispikerma ja lisää vajaa puolet suklaasulasta vaahdotuksen alussa kerman joukkoon. Levitä suklaakerma kakun pinnalle ja ohuelti myös kakun reunoille. Pursota loppu suklaasula kakun päälle ”vuosirenkaiksi”.

Valmista sokerimassasta koivukuvio Kinuskikissan upotuskuviointitekniikalla kakun reunoille. Koristele.