4.2.2017
Pohja:
7 dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
4 dl sokeria
0,5 tl ksantaania
0,25 tl suolaa
4 tl. Leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
200 g margariinia sulatettuna ( hopea sunnuntai )
2 dl omenasosetta
4 dl vichyä
Voitele n. 24 cm irtopohjavuoka, ja jauhota sopivalla korppujauholla tai kookoshiutaleilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja omenasose. Vatkaa tasaiseksi. Lisää viimeisenä vichy ja pyri saamaan kakku mahdollisimman pian uuniin. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes tikkuun tulee puhtaana ulos kakusta.
Leikkaa kakku vasta jäähtyneenä.
Täytteet muunsin suoraan Kinuskikissan täytteistä maidottomaksi versioksi, ja vaniljakreemijauhe on korvattu liivatteella.
Mangotäyte:
2 liivatetta
250 g säilyke mango viipaleita
2 dl Alpro Cuisine Soya
200 g Oatly tuorejuustolevitettä
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
Banaanitäyte:
2 liivatetta
250 g banaania (+ hieman sitruunamehua tummumisen estämiseksi)
2 dl Alpro Cuisine Soya
100 g Oatly tuorejuustolevitettä
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
Kostuta kakkupohjat mangosäilykkeen mehulla.
Molemmissa täytteissä vatkaa Alpro kovaksi vaahdoksi. Lisää soseutetut hedelmät, tuorejuusto ja sokeri. Lisää viimeisenä sitruunamehuun liuotetut liivatteet ohuena nauhana. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Anna hyytyä tarpeeksi jääkaapissa, vaikka seuraavaan päivään.
Itse koristelin kakun valkoisella kaulintamassalla ja väliin laitoin mansikanmakuisesta tomusokerista tehdyn kreemin. Pitsikoristeita jäi yli edellisestä projektista, joten päätyivät tämän kakun pintaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Olipa hienoa saada tämä ton-ton-kakkuohje! Sinä oletkin ihan mestari näissä. 🙂 Ja niin kaunis!