7.12.2017
20-25 kappaletta
Taikina:
200 g voita
1 ¼ dl sokeria
1 keltuainen
½ tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 rs (230 g) vadelmamarmeladia
Kuorrutus:
2 ½ rkl vettä
1 rkl sitruunamehua
300 g tomusokeria
sinistä elintarvikeväriä
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen ja leivinjauhe. Lisää jauhot desilitra kerrallaan.
Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Laita taikinapuolikas leivinpaperille ja päälle toinen leivinpaperi. Kauli papereiden välissä 20 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Irrota leivinpaperi päältä.
Tee jäljellä olevalle taikinapalalle samoin.
Levitä toisen taikinalevyn päälle marmeladi. Kumoa toinen taikinalevy leivinpaperin avulla päälle.
Irrota paperi. Pistele pintaan reikiä haarukalla.
Paista pellin päällä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan tummuminen. Jäähdytä ennen kuorruttamista.
Yhdistä kuorruteainekset keskenään. Värjää pieni osa siniseksi ja laita se pieneen pursotus- tai pakastuspussiin, leikkaa kulmaan aukko. Levitä valkoinen kuorrute levyn päälle. Toimi nopeasti, jotta kuorrute ei ehdi kovettua.
Pursota sinisellä kuorrutteella raitoja. Vedä raitojen poikki cocktailtikun kärjellä. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa levy paloiksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Sinivalkoinen väri ja siniristilippu, näyttäviä itsenäisyyspäiväleivoksia riittää tuossa heti alkajaisiksi kahdelletoista juhlijalle. Leivokset näyttävät herkullisilta ja rakenne mehevältä. Punainen marmeladitäyte antaa väriä ja kaunistaa profiilia. 🙂